Ziua Mărului – evenimentul tradițional de la ICD Mărăcineni

Vezi cum s-a desfășurat evenimentul

La Institutul de Cercetare și Dezvoltare Mărăcineni a devenit deja o tradiție să se aniverseze una dintre cele mai importante culturi pomicole, dacă nu chiar cea mai importantă din țara noastră – mărul.

Pentru aceasta, s-a organizat un eveniment special. ”Ziua Mărului” a avut loc pe 20 octombrie, în prezența a numeroși fermieri dar și reprezentanți ai autorităților și organizațiilor din industria de agribusiness.

A fost un an dificil, așa că informațiile prezentate s-au dovedit cât se poate de utile pentru pomicultori. Tematica a cuprins prezentări despre livezile de măr și tehnologiile aferente, soiurile performante de măr, precum și tehnologii pentru protecția acestei culturi. Nu a lipsit nici mult-așteptatul concurs de mere, iar premierea s-a făcut chiar în ziua evenimentului.

Participanții la evenimentul de la Mărăcineni nu au fost doar fermierii din principalele bazine pomicole, ci și reprezentanți din cadrul oficiilor fitosanitare, precum și reprezentanți ai companiilor de produse pentru protecția plantelor, respectiv nutriția plantelor.

Tehnologiile BASF

Colegul nostru Victor Holban, reprezentant culturi horticole, zona sud-vest, a prezentat conceptul Smart Tehnology și beneficiile sale, dar și tehnologia de protecție a mărului . Produsele “vedetă” au fost: Regalis® Plus, Scala®, Dagonis®.

Invitații au putut afla despre cum se pot optimiza costurile aplicând doza potrivită în funcție de dezvoltarea pomilor fructiferi. Dagonis® este primul fungicid la care puteți calcula doza în funcție de suprafața peretelui foliar (LWA = Leaf Wall Area)

De asemenea, s-a discutat și despre tehnologia căpșunilor în care s-a punctat timpul de pauză favorabil pentru produsele din portofoliu: Dagonis® 1 zi, Scala®, Signum® și Novicure® 3 zile timp pauză.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Calculator pentru stabilirea dozei de aplicare

Optimizați costurile, aplicând doza potrivită în funcție de suprafața peretelui foliar. Pentru fungicidele Dagonis® și Revyona®

Calculează doza

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus