BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Recomandările APIA pentru fermierii care vor subvenții în 2017

2 mar. 2017

Ce trebuie să faci pentru a evita problemele cu cererea unică

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a publicat recent o serie de recomandări pentru fermierii care vor să depună cererea unică pentru subvenția pe suprafață în campania agricolă 2017. Ghidul urmărește micșorarea numărului de dosare cu probleme și, implicit, întârzierile la plată, așa cum s-a întâmplat anul trecut.


Agricultorii vor completa electronic declarația de suprafață, prin aplicația IPA-Online, disponibilă pe site-ul APIA. Aceasta poate fi accesată folosind ID-ul unic și parola. Cei care nu au modificat parolele alocate vor folosi CNP-ul, după care se recomandă să își modifice parola. Dacă există probleme, sau a fost uitată, parola poate fi resetată, folosind formularul din aplicația IPA. APIA poate comunica parolele fermierilor care au probleme cu accesarea aplicației doar la sediile instituției.


Campania de depunere a cererilor unice la APIA începe pe 1 martie


Este important de știut că finalizarea și închiderea cererii unice de plată pentru subvenție se pot face doar în prezența funcționarului APIA. Acesta trebuie să verifice atât cererea, cât și mesajele din controlul parcelelor digitalizate, precum să și corecteze eventualele probleme identificate de sistem. Dacă faceți și solicitarea de sprijin pentru zootehnie, înainte de a finaliza și închide cererea unică de plată, asigurați-vă că datele din schemele de plată pentru zootehnie au fost operate conform datelor dumneavoastră.


Este important de știut că toate paginile cererii unice de plată trebuie semnate. De asemenea, cereți funcționarului APIA care se ocupă de dosarul dumneavoastră numărul de înregistrare, pentru a face dovada depunerii cererii unice de plată pentru această campanie. De altfel, APIA a și organizat în luna februarie un stagiu de instruire pentru funcționarii care vor primi și verifica cererile unice de plată pentru campania 2017.


Campania de primire a cererilor unice pentru plata subvenției pe suprafață va începe de la 1 martie. Inspectorii APIA au finalizat controalele în teren, pentru ca fermierii rămași din eșantionul de control să poată intra la plată. De asemenea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va relua și plățile restante din campania precedentă. Pentru campania 2015, cererile unice se vor depune în intervalul 1 martie – 15 mai 2017. Ulterior, se vor aplica penalități.

Mergi sus