BASF Agricultural Solutions România
concurs vinuri basf 2020
Agricultură

Promovarea vinurilor românești

Iubim vinul și pe cei ce trudesc la facerea lui. Știm cât de mult efort, pasiune și ardoare investesc în fiecare zi, pentru a obține cele mai bune produse. Vrem să le fim parteneri de încredere și să arătăm tuturor cele mai frumoase povești cu vinuri românești. De aceea, am creat acest concurs național de vinuri, adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare.

Dragi finaliști,

Din cauza situației excepționale creată de pandemia COVID-19 suntem nevoiți să amânăm finala concursului de vinuri ”Povești cu vinuri românești” în ultima parte a anului 2020. Vom reveni cu mai multe detalii la finalul lunii august, urmând să anunțăm din timp toți concurenții calificați în această etapă. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a putea organiza Marea Finală în condiții de maximă siguranță pentru toți cei implicați, respectând toate prevederile impuse de această situație.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
Echipa BASF Agricultural Solutions România

Etapele regionale

Cea de-a V-a ediție a concursului național de vinuri ” Povești cu vinuri românești 2020 ” se va desfășura în 3 etape regionale, astfel că viticultorii din toată țara își pot trimite probele de vin la etapa cea mai apropiată de zona lor.

Vezi programul și etapele concursului de vinuri ”Povești cu vinuri românești 2020”

Nu se percepe taxă de participare

Despre concursul ”Povești cu vinuri românești”

BASF vine în sprijinul producătorilor de vinuri românești cu informații detaliate despre podgorii, soiuri și metode eficiente de protecție a viței de vie. Află tot ce ai nevoie ca să produci vinuri cu care să te mândrești!

Concursul ”Povești cu vinuri românești” va ajunge deja la a cincea ediție. În 2016, 2017, 2018 și 2019, cu ajutorul juriului de experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, am degustat aproape 1000 de probe de vin, aduse de viticultori din toată țara. Am selectat, în cadrul fiecărei etape regionale, câte 9 dintre cele mai bune probe de vin roșu, alb și roze, pe care le-am evaluat din nou, în cadrul marilor finale de la Alba Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca, respectiv Sinaia. Fiecare probă de vin a fost evaluată profesionist, conform criteriilor de jurizare internaționale, folosite la cele mai mari concursuri.

Află toate informațiile despre ediția a V-a

Înscrie-te la concurs

Înscrie-te la concurs

Descarcă fișele de participare pentru înscriere

vezi toate detaliile
Despre ediția 2020

Despre ediția 2020

Vezi toate detaliile celei de-a V-a ediții a concursului ”Povești cu vinuri românești”

vezi toate detaliile
Regulament ediția a V-a

Regulament ediția a V-a

Consultă toate condițiile de participare

descarcă regulamentul
Vezi edițiile anterioare - 2019, 2018, 2017, 2016

Vezi edițiile anterioare - 2019, 2018, 2017, 2016

Descoperă vinurile câștigătoare din anii trecuți

Mai multe detalii
Podgorii alese

Podgorii alese

Atunci când vorbim despre cultivarea viței de vie, discutăm despre o structură compusă din regiuni viticole, centre viticole, podgorii și plaiuri viticole. Iată câteva dintre cele mai importante sau frumoase podgorii românești

Citește mai mult
Cum protejăm vița de vie

Cum protejăm vița de vie

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 1200 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente.

Citește mai mult
Mergi sus