Cum protejăm vița de vie

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 10.000 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente. Toate eforturile sunt direcționate spre descoperirea unor noi moduri de acțiune, noi familii chimice, noi concepte de protecție, mereu mai eficiente și mai responsabile față de om și mediul înconjurător.

Organismele dăunătoare viței de vie evoluează, la fel și soluțiile BASF. După strobilurine, BASF a lansat carboxamidele și benzofenonele pentru vița de vie, produse al căror mod de acțiune biochimic asupra organismelor dăunătoare sunt diferite de cele ale substanțelor active existente.

Tehnologia de protecție a viței de vie

Activitatea noastră de dezvoltare se înscrie în același demers: un nou mod de acțiune, tehnologii noi, care să deschidă noi câmpuri de activitate, în mod special pentru a limita apariția rezistenței. Grație inovațiilor viticultorii dispun în permanență de substanțe active și de soluții noi pentru a controla bolile viței de vie. Oferta BASF include numeroase produse din această gamă.

„Dați-mi struguri buni, sănătoși, bine copți, iar eu vă voi da vinuri bune”, spunea Emile Peynaud. Este o prioritate pentru BASF să reunească toate condițiile pentru ca viticultorii să producă struguri care să stea la baza unor vinuri și băuturi alcoolice de calitate, limitând impactul bolilor și al dăunătorilor.

Pornind de la cultivarea viței de vie și până la promovarea vinurilor către consumator, industria vitivinicolă găsește întotdeauna în BASF un partener adevărat. Indiferent că este vorba despre produse pentru protecția viței de vie, sau despre expertiza în domeniul producției vitivinicole, BASF este alături de clienții săi, oferind soluții specifice pentru fiecare tip de problemă apărută.

Succesul clienților noștri este și succesul nostru și din acest motiv ne străduim să le fim aproape și în promovarea produselor lor.

Programul BASF de susținere a vinurilor românești (atât pe piața internă, cât și pe cea externă) include: organizarea de evenimente dedicate viței de vie și vinului, schimburi de experiență cu specialiști din domeniul protecției viței de vie și oenologiei, precum și lobby pentru includerea vinurilor românești în catalogul cramei BASF. Din cadrul acestui program de promovare face parte și acest site.

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

Pachete tehnologice pentru viță de vie

Combate bolile viței de vie cu noile pachete tehnologice de la BASF. Profită de reducerile suplimentare față de prețul individual al produselor.

Compară pachetele promoționale

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus