BASF Agricultural Solutions România
concurs vinuri basf 2020
Agricultură

Povești cu vinuri românești - ediția curentă

Despre ediția 2020 a concursului ”Povești cu vinuri românești”

Condițiile de participare sunt foarte simple: suprafața cultivată cu viță de vie să fie mai mică de 100 de hectare, iar probele de vin înscrise sa nu fie mai vechi de anul 2017.

Premiile sunt foarte atractive, în valoare de 5.000 de euro fiecare, constând, la alegere, în utilaje pentru aplicarea tratamentelor la vița de vie sau produse BASF.

Mai multe detalii în regulament.

Act adițional regulament.

Din cauza situației excepționale creată de pandemia COVID-19, marea finală a concursului nostru va avea loc într-un cadru restrâns, la Sinaia, în data de 28 octombrie 2020.

Ce poți câștiga

Premii de neratat, în valoare totală de 84.900 de lei

Concursul național ”Povești cu vinuri românești” se desfășoară în 3 faze regionale, urmate de marea finală națională. În cadrul fiecărei faze regionale, membrii comisiei de jurizare, formată din degustători experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, desemnează câte 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri roșii, albe și roze). În total, după terminarea etapelor regionale, vor fi desemnate 27 de vinuri calificate în marea finală națională.

Pentru faza națională, cele 27 de vinuri finaliste vor fi jurizate pentru a desemna cel mai bun vin al fiecărei categorii în parte (alb, roșu și roze), conform criteriilor prevazute în Regulamentul concursului.

La final, locul 1 al fiecărei categorii va obține marele premiu constând într-un kit personalizat de dezvoltare a afacerii, în valoare totală de 28 300 lei (TVA inclus).

În ce constă marele premiu oferit de BASF

Kit-ul de dezvoltare a afacerii poate fi configurat în funcție de nevoile câștigătorilor. Se poate opta pentru una dintre cele două variante:

 • 1 utilaj pentru aplicarea tratamentelor la vița de vie
 • Pachet format din următoarele produse BASF pentru protecția viței de vie:
  • 80 litri fungicid Soriale®
  • 60 litri fungicid Delan® Pro
  • 20 kg fungicid Cantus®
  • 3 litri fungicid Sercadis®
  • 4 litri fungicid Vivando®
Câștigătorii trebuie să respecte condițiile de acordare a premiilor, prezentate în Secțiunea 4 a Regulamentului concursului ”Povești cu vinuri românești 2020”. Valoarea totală comercială a premiilor oferite în cadrul concursului este de 84.900 lei (inclusiv TVA). În cadrul acestui concurs, nu se permite acordarea contravalorii în bani a premiilor câştigate sau schimbarea premiilor.

Vrei să ai șansa câștigării unuia dintre marile premii puse la bătaie de BASF? Înscrie-te acum în concurs. Înscrierea este gratuită.

Alte premii oferite de partenerii noștri, după cum urmează

 • Agri Ionica - premiul constă într-un barrique.
 • COMAGRIMPEX B&B srl- oferă 10.000 de dopuri Finecork, cu zero defect de dop detectabil.
 • Agra Asigurări - un voucher care poate fi folosit drept avans la subscrierea unei polițe.
 • Loredo - un filtru Colombo 18.

Unde au loc etapele regionale ale concursului de vinuri ”Povești cu vinuri românești”

Ca de obicei, echipa BASF vine în sprijinul fermierilor, încercând să acoperim cât mai bine întregul teritoriu, astfel încât procesul de înscriere și trimitere a probelor de vin să decurgă cât mai ușor.

Dată evenimentEtapăAdresă colectare probe vinuriPerioadă înscrieriPersoană de contactTelefonFișă de înscriereDetalii eveniment (adresa, oră etc)
19 febr 2020MoldovaSat Sârbi, Com. Țifești, jud. Vrancea03.02 – 17.02
luni-vineri
09:00 – 16:00
Eugen Odainîi0728 900 497etapă încheiată - vezi lista câștigători Domeniile Panciu – Țifești
26 febr 2020Muntenia, Oltenia și DobrogeaHotel Pietroasa, Piața Daciei 1, Buzău 12004010.02 – 24.02
luni-vineri
09:00 – 15:00
Coca Drăgan0730 588 556etapă încheiată - vezi lista câștigători Hotel Pietroasa – Buzău
4 martie 2020Transilvania și BanatHotel Plaza, Piața Trandafirilor 46-47, Târgu Mureș 54005317.02 – 02.03
luni -vineri
09:00 – 15:00
Flavia Focșan0732 670 846etapă încheiată - vezi lista câștigători Hotel Plaza – Tg.Mureș

Juriul concursului ”Povești cu vinuri românești”

Cine face parte din juriu și cum se evaluează vinurile.

Membrii juriului

Jurizarea probelor de vin înscrise în concursul ”Povești cu vinuri românești” este asigurată de degustători experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Asociația este recunoscută ca organizație profesională reprezentativă în analiza senzorială a vinurilor și băuturilor alcoolice din România. ADAR reunește 138 de specialiști în sectorul vitivinicol, din toată țara și selectează permanent cei mai buni degustători autorizați pentru participarea în comisiile de jurizare ale concursurilor de profil.

Încă din 2016, Asociația Degustătorilor Autorizați din România a acordat sprijin valoros companiei BASF în efortul organizării concursului ”Povești cu vinuri românești” la nivel național, în încercarea de a oferi micilor viticultori o evaluare obiectivă a calității vinurilor înscrise în concurs.

Cum se evaluează vinurile

Pentru a oferi maxim de obiectivitate în evaluarea vinurilor, comisia de jurizare utilizează normele sistemului internațional de evaluare, stabilite de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV). Aceste norme sunt folosite la toate concursurile internaționale de vinuri.

Sistemul de punctaj folosit de OIVV este de până la 100 de puncte. O probă de vin este evaluată de mai mulți membri ai juriului. Se elimină nota maximă, respectiv nota minimă, apoi se face media aritmetică a notelor rămase. Rezultatul îl reprezintă nota finală pe care o primește fiecare probă de vin.

Regulile de evaluare

 • Toate probele de vin sunt evaluate ”în orb”. Niciun membru al juriului nu cunoaște la momentul evaluării cărui concurent îi aparține proba respectivă de vin.
 • Ordinea degustării se respectă cu strictețe. Întâi se evaluează vinurile albe, apoi cele roze, apoi cele roșii
 • Examinarea se face din punct de vedere vizual, olfactiv și gustativ.
 • Modul de acordare a punctelor:
  • Vizual: Limpiditate și aspect: se pot acorda maximum 15 puncte
  • Olfactiv: Tipicitate, intensitate și calitate: se pot acorda maximum 30 de puncte
  • Gust: intensitate, tipicitate, persistență gustativă și calitate: se pot acorda maximum 44 de puncte
  • Evaluare globală: se pot acorda maximum 11 puncte.

Vrei să vezi care este nivelul calității vinului tău? Înscrie-ți gratuit vinul în concurs și va fi evaluat de un juriu profesionist. Descarcă fișa de înscriere aferentă regiunii tale.

Finaliști și câștigători

Finaliști și câștigători

Vezi aici câștigătorii de la fiecare etapă regională

Vezi edițiile anterioare - 2019, 2018, 2017, 2016

Vezi edițiile anterioare - 2019, 2018, 2017, 2016

Descoperă vinurile câștigătoare din anii trecuți

Podgorii alese

Podgorii alese

Atunci când vorbim despre cultivarea viței de vie, discutăm despre o structură compusă din regiuni viticole, centre viticole, podgorii și plaiuri viticole. Iată câteva dintre cele mai importante sau frumoase podgorii românești

Cum protejăm vița de vie

Cum protejăm vița de vie

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 1200 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente.

Mergi sus