BASF Agricultural Solutions România
concurs vinuri BASF
Agricultură

Contact

Înscrie-ți vinul la concursul "Povești cu vinuri românești" 2019

Povestea vinurilor românești de calitate continuă și în 2019. De data aceasta, dorim să aducem la scenă deschisă vinurilor tuturor producătorilor de vin mici și mijlocii din România, prin intermediul concursului național ”Povești cu vinuri românești”. Concursul se adresează atât viticultorilor profesioniști, cât și celor care au descoperit pasiunea de a obține recolte de struguri de vin de calitate, ingredientul principal pentru vinuri alese și apreciate. Întreaga muncă a producătorilor viticoli se va vedea în jocul artistic al fiecărei sticle de vin din concurs.

>>> ETAPELE REGIONALE S-AU ÎNCHEIAT, mulțumim pentru participare <<<

Cine poate participa la concursul BASF de vinuri

”Povești cu vinuri românești” și-a propus să aducă în lumina reflectoarelor și să sprijine viticultorii mici și mijlocii. De aceea, condițiile de înscriere sunt cât se poate de simple. Foarte important de menționat:

Descarcă fișa de înscriere potrivită pentru etapa la care vrei să trimiți probele de vin:

Atenție - consultați înainte de înscriere dacă etapele s-au încheiat.

Fiecare probă de vin va fi jurizată de o comisie formată din degustători profesioniști, membri ADAR. La fiecare dintre etapele regionale se vor selecta 9 vinuri finaliste (3 vinuri roșii, 3 vinuri rosé, 3 vinuri albe).

Condiții de înscriere în concurs:

  • Pot participa toți cultivatorii de viță de vie atestați, care dețin sau cultivă cu viță de vie o suprafață maximum 100 de hectare
  • Vinul înscris nu poate fi mai vechi de 3 ani (probele pot fi din anii 2016, 2017 sau 2018)
  • Pot fi înscrise vinuri roșii, albe sau rosé.

Cele 36 de vinuri finaliste vor fi jurizate în cadrul Marii Finale Naționale a concursului ”Povești cu vinuri românești”, pentru a desemna cel mai bun vin pentru fiecare categorie în parte (roșu, alb, rose). Fiecare dintre cei trei mari câștigători va obține un mare premiu, constând într-un kit personalizat de dezvoltare a afacerii. Fiecare premiu are o valoarea individuală de 5.950 de euro. Vezi detalii despre premii

Probele de vin se pot înscrie la una dintre cele 3 categorii de vin: roșu, rose sau alb. Probele trebuie însoțite de fișa de înscriere completată. Poți descărca de pe site-ul BASF fișa de participare sau poți lua legătura cu reprezentantul BASF din zona ta pentru a primi fișa. Nu uita să completezi toate câmpurile din fișa de înscriere.

Poți înscrie unul, două sau trei tipuri de vin. Pentru degustarea și jurizarea efectuate de membrii Asociației Degustătorilor Autorizați din România, trebuie să trimiți minim 3 sticle de vin, de 0,75 litri fiecare, pentru fiecare sortiment înscris în concurs.

Unde și când trebuie să trimiți probele de vin

Te rugăm să consulți lista de mai jos, pentru a vedea adresele, persoanele de contact și datele limită până la care trebuie trimise probele de vin.

14 februarie 2019: Etapa regională Moldova

Evenimentul a avut loc la Domeniile Panciu, sat Sârbi, comuna Țifești, jud. Vrancea.

21 februarie 2019: Etapa regională Muntenia și Dobrogea

Evenimentul a avut loc a Hotel Iaki, Mamaia. Invităm toți viticultorii din regiunile de sud și sud-est, din Muntenia și Dobrogea.

28 februarie 2019: Etapa regională Oltenia

Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada, Calea București, nr. 1, Craiova.

7 martie 2019: Etapa regională Transilvania

Ultima etapă regională, adresată tuturor viticultorilor din Transilvania, a avut loc la Hotel BinderBubi, str. Plopului, Mediaș, județul Sibiu.

Ediția 2019

Ediția 2019

Află ultimele știri despre evoluția concursului ”Povești cu vinuri românești”

Vezi noutățile
Ce poți câștiga

Ce poți câștiga

Premii atractive, ce-ți pot propulsa afacerea la nivelul următor

Vezi premiile
Cine jurizează

Cine jurizează

Jurizare profesionistă, asigurată de membrii ADAR

Vezi juriul
Finaliști și câștigători

Finaliști și câștigători

Vezi dacă te numeri și tu între finaliștii și câștigătorii acestei etape

Vezi lista

Ce înseamnă concursul ”Povești cu vinuri românești” pentru micii viticultori

Proiectul ”Povești cu vinuri românești” a debutat în 2016, la inițiativa domului Robert Băicoianu, actualul director de vânzări horticole în cadrul diviziei BASF Agricultural Solutions România. Ideea a pornit din pasiunea echipei noastre pentru vița de vie și vin, precum și din dorința de a oferi un punct important de sprijin în dezvoltarea sectorului viticol în România.

De obicei, chiar dacă produc vinuri de calitate înaltă, producătorii mici și mijlocii nu dispun adeseori de resursele, cunoștințele sau mijloacele necesare pentru a le putea promova, distribui sau comercializa la nivel național sau internațional. Aceste impedimente fac ca dezvoltarea afacerilor să se desfășoare cu greutate sau, dimpotrivă, să stagneze.

Având deja experiența celor trei ediții anterioare a concursului de vinuri, putem spune că proiectul ”Povești cu vinuri românești” se bucură acum nu numai de aprecierea specialiștilor din distribuție și retail, a iubitorilor de vin și a degustătorilor autorizați, ci mai ales de încrederea micilor producători viticoli, care au văzut gradul ridicat de profesionalism din desfășurarea concursului și a evenimentelor asociate, dar mai ales oportunitățile mari de promovare și dezvoltare pe care le oferă câștigarea acestui concurs.

Specialiștii, cramele și vinurile premiate sau clasate în marea finală sunt incluși într-un catalog al concursului, editat anual de BASF și distribuit specialiștilor din industrie la nivel național, facilitând cunoașterea micilor crame și promovarea acestora.

În plus, prestigiul și atenția media de care se bucură acest concurs fac ca vinurile finaliste și câștigătoare să prezinte mai mult interes pentru retail, crescând semnificativ șansele ca vinul tău să își facă loc pe rafturile marilor lanțuri de magazine sau în magazinele de specialitate și apoi pe mesele iubitorilor de vin.

Vezi edițiile anterioare - 2018, 2017, 2016

Vezi edițiile anterioare - 2018, 2017, 2016

Descoperă vinurile câștigătoare din anii trecuți

Mai multe detalii
Podgorii alese

Podgorii alese

Atunci când vorbim despre cultivarea viței de vie, discutăm despre o structură compusă din regiuni viticole, centre viticole, podgorii și plaiuri viticole. Iată câteva dintre cele mai importante sau frumoase podgorii românești

Citește mai mult
Cum protejăm vița de vie

Cum protejăm vița de vie

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 1200 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente.

Citește mai mult
Mergi sus