Parteneriatul inovator între Bosch și BASF aduce tehnologia revoluționară One Smart Spray pentru prima dată în România

Sistemul inteligent detectează buruienile în timp real și permite o economie de până la 87% a cantității necesare de erbicide

Joint-venture-ul ONE SMART SPRAY - format din companiile Bosch și BASF - a prezentat fermierilor români tehnologia revoluționară în domeniul aplicării produselor de protecție a plantelor. România a fost selectată ca a patra țară din Europa în care se introduce această tehnologie inovatoare.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 30 mai 2023 la Ferma Sopema din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița, și a fost urmat de o prezentare și demonstrație în câmp a funcționării echipamentului ONE SMART SPRAY. La eveniment au participat aproximativ 100 de fermieri români, proprietari de ferme cu suprafețe de peste 1.000 de hectare, alături de specialiști din cadrul BASF și Bosch.

“Prezentarea acestei noi soluții de aplicare inteligentă fermierilor din România reprezintă un pas important în optimizarea utilizării produselor de protecție a plantelor” – Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania.

Tehnologia ONE SMART SPRAY este un instrument inteligent de aplicare a produselor de protecție a plantelor exclusiv asupra buruienilor, permițând economii semnificative de erbicide fără a compromite controlul acestora. Utilizarea acestei tehnologii a dus la o reducere cu 87% a cantității de erbicide utilizate, în funcție de gradul de îmburuienare.

Echipamentul utilizează sisteme complexe de camere video și inteligență agronomică pentru a detecta în timp real buruienile și pentru a aplica cu precizie erbicidele doar acolo unde este necesar. Prin conectarea la platforma xarvio® (Soluții de Agricultură Digitală - un brand al BASF Digital Farming GmbH), fermierii primesc informații și recomandări agronomice personalizate, hărți cu aria de răspândire a buruienilor și suprafața tratată, niveluri diferite de sensibilitate în funcție de cultură, precum și documentare și raportare automată a datelor.

“Această tehnologie se aliniază cerințelor și obiectivelor de reducere a pesticidelor din cadrul Uniunii Europene și, în același timp, contribuie la obținerea unor producții sustenabile” – Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania

Tehnologia ONE SMART SPRAY va fi disponibilă în România pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, rapiță și soia, începând cu sezonul comercial 2023/2024. Compania a anunțat, de asemenea, încheierea de acorduri comerciale cu producătorii de echipamente agricole AGCO, Dammann și CNH Industrial, pentru integrarea tehnologiei în liniile lor de echipamente de stropit.

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus