Vezi cine a câștigat cea de-a treia etapă regională a concursului ”Povești cu vinuri românești 2019”

Concursul național BASF ”Povești cu vinuri românești 2019” se apropie de final.

Cea de-a treia etapă regională și-a desemnat deja câștigătorii. Membrii comisiei, conduse de vicepreședintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România, prof. Aurel Popa, a apreciat cele mai bune probe de vin înscrise de viticultorii din regiunea Olteniei.

Vinul ne poate uni pe toți, indiferent de meseriile noastre, dar, bineînțeles. a reunit și producătorii în cadrul acestui eveniment. Influența condițiilor climatice din 2018 asupra producției de struguri și ulterior, asupra vinului, a fost resimțită, amintim și că în anul 2018 s-a înregistrat cea mai mare producție de struguri din România. Dacă nu se aplică un sistem bine pus la punct de combatere a bolilor, nu s-ar fi putut obține vinuri bune și acest concurs nu s-ar fi organizat”, au fost cuvintele cu care domnul Popa a deschis ceremonia de premiere a vinurilor calificate în marea finală națională.

Din totalul celor 42 de probe înscrise în concurs s-au selectat câte trei vinuri finaliste, pentru fiecare categorie: roșii, albe, rose. Anul 2018 a fost unul bun pentru această zonă, 4 probe din 9 provenind din acest an. Trei dintre ele au fost produse în 2017 și două în 2016. De asemenea, juriul a apreciat în special vinurile seci. 7 din cele 9 probe finaliste au fost vinuri seci.

Moșia Galicea Mare a fost marea câștigătoare a etapei, fiind singura cramă care a avut două probe calificate în finală. La categoria vinurilor albe, cei de la Moșia Galicea Mare au obținut locul întîâi, cu o Tămâioasă Românească din 2018. I-au urmat Viticola Corcova, cu un Sauvignon Blanc din 2018 și cei de la crama Avincis, cu o Fetească Regală din 2017.

Cele mai apreciate vinuri rosé au fost produse de Pomiviticola (Cabernet Sauvignon, 2018, demisec), Casa de Vinuri Negrini (Cupaj Merlot, Negru de Drăgășani, Cabernet Sauvignon, 2018, sec) și Casa se vinuri Iordache (Merlot, 2016, demisec).

Cei de la Moșia Galicea Mare au obținut prima poziție și la categoria vinurilor roșii, cu un Cabernet Sauvignon, sec, din 2016. Au fost urmați de Casa de Vinuri Ștefănești, cu o Fetească Neagră, din 2017 și Vinaltus Almăj, cu un cupaj de Fetească Neagră și Merlot, produs în 2017.

Câștigătorii etapei regionale Oltenia se vor alătura celorlalte 18 vinuri selectate în etapele regionale Moldova și Muntenia - Dobrogea, în cursa spre marile premii din etapa națională. Câștigătorul fiecărei categorii din marea finală va primi un premiu în valoare de aproape 6000 de euro.

Concursul ” Povești cu Vinuri Românești 2019 ” mai are o singură etapă regională, adresată viticultorilor din Banat și Transilvania, cu suprafețe mai mici de 100 de hectare. Aceștia se mai pot înscrie în concurs până la data de 5 martie. Înscrierea este gratuită. Detalii suplimentare se pot găsi pe pagina concursului . Fișa de înscriere se poate descărca de aici . Pentru orice alte informații, nu ezita să contactezi un reprezentant BASF din zona ta .

Culturi similare

Mergi sus