Recomandarea BASF pentru o campanie reușită de semănat la floarea-soarelui

Vezi ce sfaturi au specialiștii BASF

Suntem în perioada semănatului la floarea-soarelui și știm cu toții că acum este momentul în care punem bazele unei culturi profitabile. Pentru a asigura premisele unei recolte de succes, trebuie să te asiguri că lucrarea de prelucrare a solului să se facă cât mai bine, iar acesta să fie cât mai nivelat. Nu uita că pierderile de apă din sol se pot evita dacă renunți la lucrări inutile ale solului.

De asemenea, alege hibrizii de floarea-soarelui cât mai performanți și adecvați pentru a fi zonați în funcție de locul în care îi vei cultiva. Un alt ”secret” al culturilor reușite de floarea-soarelui este uniformitatea densităților la semănat.

Hibrizi performanți de floarea-soarelui de la BASF

În fiecare an testăm peste 8000 de hibrizi de floarea-soarelui , pentru a-i alege pe cei perfect adaptați condițiilor din România. Pentru performanțe remarcabile, BASF recomandă hibrizii de floarea-soarelui semitimpurii Coloris CL, respectiv Loris CLP.

Coloris CL

Coloris CL este un hibrid semitimpuriu, cu vigoare excelentă, înălțime medie și toleranță la cădere. Are creștere rapidă și uniformitate bună în primăvară și toleranță genetică ridicată la rasele Orobanche A-G. În plus, beneficiază de toleranță excelentă la verticiloză (Verticilium dahliae) și o bună toleranță la mană (Plasmopara hastedii). Mai mult grație sistemului Clearfield®, vei beneficia de un control excelent al buruienilor.

Coloris CL este calificat ca hibrid Clearfield®, tolerant la acțiunea erbicidului Pulsar® 40 . Acest hibrid de floarea-soarelui a fost îndelung testat în programul BASF de calificare a hibrizilor. Densitatea recomandată la însămânțare este de 55.000 – 60.000 de boabe germinabile la hectar, pentru solurile sărace, cu umiditate mică, respectiv între 60.000 – 65.000 de boabe germinabile la hectar pentru solurile fertile, cu o bună umiditate.

Astfel, Coloris CL este o alegere excelentă pentru fermierii care își doresc producții ridicate și stabile, chiar și în condiții climatice dificile.

Loris CLP

Loris CLP este un hibrid semitimpuriu, cu vigoare bună, o talie mediu înaltă și toleranță la cădere. Se adresează fermierilor care aplică o tehnologie intensivă de cultivare, pentru producții mari, cu conținut oleic ridicat ridicat de ulei, indiferent de factorii de stres climatic. Este calificat ca hibrid Clearfield® Plus, tolerant la erbicidul Pulsar® Plus .

Semințele de floarea-soarelui Loris CLP oferă performanțe ridicate și stabile. Totodată, beneficiază de toleranță genetică ridicată la toate rasele de Orobanche (A > G) și la bolile păgubitoare, precum Phomopsis. Dacă este cultivat pe soiuri fertile, densitatea recomandată este între 60.000 – 65.000 de boabe germinabile la hectar. În zonele cu soluri sărace, cu umiditate scăzută, se recomandă o densitate între 55.000 – 60.000 de boabe germinabile la hectar.

Pentru informații suplimentare despre semințele de floarea-soarelui BASF, sistemul Clearfield® sau Clearfield® Plus, respectiv tehnologia optimă de protecție a acestei culturi, nu ezita să ne contactezi.

Informații și fotografii furnizate de Consultant Tehnic BASF, Regiunea Est, Ciprian Ionescu

Alege hibrizii de floarea-soarelui de la BASF!

Acordis CLP, Averon SU, Coloris CL, Dracaris CLP, InSun 222 CLP, InSun 200 HO CLP.

Veți fi bucuroși că ați cultivat raze de soare!

Află mai multe

Agricultura nu stă pe loc. #MulțumimFermierilor

Fermierii noștri au ales să continue activitatea. Ei nu pot spune ”stăm acasă”. Ei lucrează pentru noi toți. Pentru aceasta, le mulțumim din inimă!

Vezi cum îi putem ajuta

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus