Viticultorii mici și mijlocii pot câștiga un premiu de 5.000 de euro pentru cel mai bun vin
16.02.2016
BASF si Asociația Degustătorilor Autorizați din România vor să afle povestea celui mai bun vin în cadrul concursului ”Povești cu vinuri românești”
- BASF și ADAR organizează concursul ”Povești cu vinuri românești”
- Pot participa producătorii cu suprafețe de maximum 100 ha
- Se premiază cel mai bun vin alb, roșu, respectiv roze
- Marele premiu constă într-un kit de promovare a afacerii, în valoare de 5.000 de euro
BASF invită producătorii mici și mijlocii de vinuri din România să participe la concursul ”Povești cu vinuri românești” pentru șansa de a câștiga marele premiu de 5.000 de euro, cu care să își promoveze vinul în toată țara.
BASF si Asociația Degustătorilor Autorizați din România vor alege cele mai bune vinuri albe, roșii și roze și îi vor premia pe producători cu un kit la alegerea lor: crearea unei identități de brand pentru vinul lor, dezvoltarea unui magazin online sau închirierea unui spațiu de expoziție în Mall Promenada, din București.
Concursul se adresează tuturor producătorilor mici și mijlocii de vinuri din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Banat, care cultivă viță de vie pe o suprafață de maximum 100 ha. Concursul va avea loc în perioada februarie - mai 2016 și se va desfășura în două faze: regională și națională.
Cum se va desfășura concursul
Fiecare participant poate înscrie maximum trei tipuri de vin, din categoria roșu, alb sau roze. Producătorii de vin pot obține invitația și fișa de participare la concurs de la reprezentantul zonal BASF. Pentru jurizare, participanții trebuie să trimită minim 3 sticle din fiecare tip de vin înscris, la una dintre locațiile în care se desfășoară etapa regională.
Vinurile vor fi jurizate de oenologii și degustători profesioniști, desemnați de ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România). Juriul va alege în cadrul fazelor regionale câte trei vinuri finaliste pentru fiecare categorie de vin. Vor fi așadar 27 de vinuri finaliste, care vor participa la faza națională, în luna mai, în Alba Iulia.
În plus, participanții pot vedea cele mai noi tehnologii de protecție a viței de vie, care sunt avantajele produselor BASF pentru viticultură și pot afla poveștile de succes ale celorlalți viticultori.
“Povești cu vinuri românești” este un proiect de suflet al nostru pe care am dorit foarte mult să îl implementăm. Fără îndoială că industria vitivinicolă din România a cunoscut o reală dezvoltare în ultimii ani dar, desigur, notorietatea aparține marilor producători. Intenționăm ca prin acest proiect să arătăm publicului din România că există și producători mici care fac vinuri de cea mai bună calitate. Concursul se va desfășura după regulile oricărui concurs profesionist din domeniu, iar parteneriatul nostru cu ADAR garantează acestui lucru. Pentru tot ceea ce inspiră, pentru bucuria cu care ne însoțește, pentru lumina de pe fețele noastre și zâmbetul strălucitor al celor ce-l produc, începand cu acest an, BASF aduce Măriei sale, Vinul, prinos de recunoștință și motiv de competiție între vinari” declară Robert Băicoianu, Crop Manager culturi horticole BASF.
Regulamentul concursului poate fi gasit north_east aici . Detalii suplimentare despre concurs puteti gasi in sectiunea dedicata .
Despre divizia BASF de protecție a plantelor
Cu vânzări de circa 5,4 miliarde EUR în 2014, divizia BASF pentru protecţia plantelor oferă soluții inovatoare de protecție a plantelor, tratament pentru semințe și control biologic, precum și soluții inovatoare de management al nutrienților și factorilor de stres al plantelor. Portofoliul BASF include, de asemenea, produse pentru gazon și plante ornamentale, pentru controlul dăunătorilor și sănătate publică. Divizia BASF de protecție a plantelor este un inovator de vârf care sprijină cultivatorii să-și optimizeze producția agricolă, ajutându-i să producă hrană de bună calitate în mod eficient. Furnizând tehnologii noi și know-how, Divizia BASF de protecție a plantelor ajută cultivatorii să-și îmbunătățească eficiența economică și calitatea vieții lor, a familiilor lor și a comunității. Informații suplimentare pot fi obținute pe web la adresa www.agro.basf.com sau accesând conturile noastre de pe reţelele de socializare.
Despre BASF
La BASF, noi creăm chimie, şi facem acest lucru de 150 de ani. Portofoliul nostru include o gamă largă de produse, de la substanţe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanţă şi produse pentru protecţia plantelor până la petrol şi gaze. Ca lider în domeniul industriei chimice, combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cu ajutorul ştiinţei şi inovaţiei, ne ajutăm clienţii din aproape toate industriile să facă faţă cerinţelor curente şi viitoare ale societăţii. Produsele şi soluţiile noastre contribuie la conservarea resurselor, asigurarea nutriţiei şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Am rezumat această contribuţie în obiectivul nostru global: Creăm chimie pentru un viitor sustenabil. În anul 2014 BASF a realizat vânzări de aproximativ 74 miliarde EUR şi a avut peste 113.000 angajaţi la sfârşitul anului. Acţiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Informaţii suplimentare despre BASF sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com.