Ce efecte au observat fermierii după aplicarea Systiva® 333 FS la culturile din vestul țării

Agronomii descriu situația culturilor de grâu la care s-a aplicat produsul BASF

Fermierii care au decis să folosească în toamnă fungicidul Systiva® 333 FS, odată cu tratamentul semințelor de grâu și orz, sunt extrem de mulțumiți de rezultatele vizibile până acum.

Nicolae Avram este inginer agronom la ferma Agro Iahim, din județul Timiș. Administrează 2700 de hectare, dintre care 800 sunt cultivate cu grâu și 360 sunt cultivate cu orz.

În toamna anului trecut, fermierul s-a hotărât să testeze Systiva® 333 FS pe o suprafață de 50 de hectare, folosind doza recomandată, de 1,5 litri/tonă. Încă de la răsărire, agronomul a observat o înrădăcinare mult mai bună, o rezistență foarte mare la secetă, dar și la boli precum făinarea și septorioza. Diferențele au fost foarte vizibile, comparativ cu solele netratate.

Agronomul este atât de mulțumit de rezultatele observate, încât a decis că, din această toamnă, va folosi Systiva® 333 FS pe întreaga suprafață cultivată cu cereale.

Tot în Banat, dar în județul Arad, Cosmin Micu administrează societatea Procereal Agrosan, din Mănăștur. Ferma exploatează o suprafață de 1300 de hectare, în cea mai mare parte culturi de toamnă. Cultura de grâu a fost înființată pe o suprafață de 500 de hectare.

Fermierul a folosit pentru prima dată produsul Systiva® 333 FS. ”Am observat un start foarte bun al culturii. De asemenea, am observat un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Am urmărit dezvoltarea foliajului, comparativ cu lotul netratat. În parcela de test, foliajul era mult mai dezvoltat. Pentru că eu folosesc cantități reduse de sămânță la hectar, 300-350 de boabe germinabile/ha la semănat, nu aș zice că au fost mari diferențe în privința bolilor. Însă mă refer că nu am observat până acum prezența bolilor în parcelă. Nici septorioză, nici făinare. Aștept cu nerăbdare recoltatul, pentru a vedea ce spor de producție îmi va aduce Systiva® 333 FS la grâu”, a mărturisit fermierul.

Dan Albulescu administrează 620 de hectare la Ferma Oliver, în județul Arad. În toamnă a luat decizia de a trata sămânța de grâu cu Systiva® 333 FS pentru toată suprafața pe care urma să fie înființată această cultură: 280 de hectare.

Agronomul spune că a observat, chiar de la început, că plantele au dezvoltat un sistem radicular mai puternic, au avut o înfrățire mai bună, fiind foarte viguroase. Până la data de 22 aprilie, data interviului ”starea fitosanitară a plantelor este foarte bună, făcând doar o trecere cu erbicidul Biathlon® 4D. Sunt foarte mulțumit de eficiența produsului Systiva® 333 FS”, a declarat fermierul.

Agricultura nu stă pe loc. #MulțumimFermierilor

Fermierii noștri au ales să continue activitatea. Ei nu pot spune ”stăm acasă”. Ei lucrează pentru noi toți. Pentru aceasta, le mulțumim din inimă!

Vezi cum îi putem ajuta

Noi creăm Revyluția!

Revysol®: descoperă noul triazol de la BASF

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus