Protecție avansată și sporuri ridicate de producție la cereale? Le poți avea pe ambele, grație fungicidului Priaxor® EC

Nu aștepta până când e prea târziu. Folosește fungicidul preferat de fermierii de top

Schimbările climatice pun tot mai multă presiune pe fermieri, favorizând atacul agenților patogeni. Produsele care asigură protecție fungică nu mai sunt suficiente. Plantele trebuie să facă față inclusiv factorilor de stres abiotic. Iar producțiile trebuie să rămână mari, indiferent de condiții.

Într-un an atipic, așa cum se arată a fi 2019, este cât se poate de important ca produsele pentru protecția poantelor să fie unele de încredere, capabile să ofere eficacitate deosebită împotriva bolilor foliare și să reducă semnificativ riscurile de pierdere a profitului.

Septorioza și ruginile, provocări tot mai mari pentru fermieri

Managementul culturii de cereale începe cu alegerea soiurilor cu cea mai bună genetică, alegerea momentului optim pentru semănat, apoi a strategiilor optime pentru fertilizarea, erbicidarea și tratamentul cu fungicide, prin care să se asigure sănătatea plantelor pe parcursul întregului sezon.

Septorioza este unul dintre marile pericole cu care se confruntă cultura de cereale. Septorioza apare frecvent în România, indiferent de zona de cultură. Cele două specii care provoacă septorioza, Septoria tritici și Septoria nodorum pot duce la pierderi de producție de aproape 30%, în funcție de condițiile climatice. Mai mult, boala se poate transmite prin resturile bolnave de la un an la altul. Rugina galbenă poate distruge ușor lanuri întregi de grâu sau orz. Simptomele se observă relativ târziu, iar infecțiile severe determină uscarea plantelor.

Priaxor® EC: fungicidul care te va ajuta să scapi de bolile foliare

Pentru a combate cu succes boli ale cerealelor precum septorioza, BASF a introdus pe piața din România cel mai avansat fungicid pentru cereale, creat de companie. Priaxor® EC este un fungicid sigur, cu o acțiune de lungă durată, care oferă beneficii suplimentare, pe lângă protecția plantelor împotriva atacurilor agenților patogeni, datorită tehnologiei AgCelence®.

Formularea inovatoare a fungicidului Priaxor® EC permite formarea de depozite pe limbul foliar. Acestea sunt rezistente la spălare și au o răspândire uniformă pe suprafața foliară, asigurând eficacitatea de lungă durată. De asemenea, fungicidul beneficiază de o solubilitate și mobilitate sistemică excelente, datorită versatilității substanței active fluxapiroxad și a capacității moleculei de a-și adapta structura în funcție de mediul celular din interiorul limbului foliar.

Ce este fluxapiroxad?

Fluxapiroxad este cea mai recentă inovație de la BASF, care garantează o bună vitalitate a plantelor, prin efectul său curativ și eficacitatea de lungă durată. Face parte din clasa carboxamidelor (SDHI) și inhibă sistemul energetic al agenților patogeni. Cealaltă substanță activă din componența Priaxor® EC, piraclostrobin, este cea mai eficientă strobilurină, având efecte preventive împotriva celor mai păguboase boli ale cerealelor: septorioza, ruginile, helmintosporioza grâului, făinarea, Rhynchosporium sau Ramularia. Astfel, Priaxor® EC poate proteja și frunzele tinere.

Cât de eficient este Priaxor® EC

Aceste grafice (click pentru mărire) arată gradul de eficacitate al fungicidului inovator Priaxor® EC, comparativ cu alte produse.

În cazul Septoria tritici, fungicidul Priaxor® EC s-a dovedit cu peste 27% mai eficient față de principalul produs competitor, în condițiile aplicării la momentul BBCH 32-39, cu evaluare la 19-41 de zile de la aplicare.

Fungicidul Priaxor® EC nu aduce doar beneficiul protecției de încredere împotriva bolilor foliare ale cerealelor, ci și sporuri semnificative de producție. Testele BASF efectuate la cultura de grâu au evidențiat o creștere de 1,12 tone/ha față de lotul martor netratat, respectiv de 650 kg/ha față de produsele competitoare, în condițiile aplicării la stadiul de apariție a frunzei stindard.

Vezi cum acționează fungicidul Priaxor® EC

Efectele AgCelence® pot aduce sporuri mari de producție

Tehnologia AgCelence®, de care beneficiază produsul Priaxor® EC, contribuie la efectul de înverzire, creșterea sănătății plantelor, o utilizare mai eficientă a resurselor de apă și minerale, la mărirea gradului de absorbție a azotului, creșterea suprafeței foliare esențiale pentru producerea fotosintezei și totodată sporește protecția împotriva arsurilor solare.

Priaxor® EC este fungicidul potrivit atât pentru tratamentul T1, cât și T2.

Aplicat în T1, Priaxor® EC, grație formulării sale avansate, a eficacității deosebite împotriva bolilor foliare și a efectelor fiziologice AgCelence®, este capabil să îți creeze premisele unui spor ridicat de producție.

Folosit în cel de-al doilea tratament al cerealelor, Priaxor® EC va reduce semnificativ riscul de pierdere sau diminuare a profitului în care ai investit atât și, mai mult, îți va crește vandabilitatea recoltei, grație efectelor AgCelence®.

Fungicidul Priaxor® EC beneficiază, de asemenea, de o aplicare flexibilă, pentru un management eficient al culturii. Produsul poate fi aplicat în doza omologată de 0,75 – 1 l/ha, la culturile de cereale păioase, de la mijlocul înfrățirii și până la sfârșitul înfloritului, respectiv stadiile BBCH 25-69. Se pot efectua maxim două tratamente, la un interval de 21 de zile, pentru combaterea septoriozei, ruginii brune, făinării, arsurii frunzelor, pătării brune sau sfâșierii frunzelor la cereale.

Aurelian Bușe, SC Agrar Liebling SRL, jud. Timiș

Priaxor® EC nu lipsește din ferma noastră. După folosirea fungicidului, pot spune că la aproximativ 5 zile, am început să observăm o culoare de un verde crud al grâului. Automat, septorioza, rugina și făinarea au fost stopate. Grâul a căpătat o culoare frumoasă, a început să aibă un verde viu și s-a văzut că planta e salvată și deja începe să lucreze, să corespundă și să mănânce substanțe nutritive din sol. Recomand fermierilor să folosească fungicidul Priaxor® EC cu toată încrederea. Citește tot interviul

Marius Zărnescu, SC Agromec SRL, jud. Călărași

Toți agricultorii știu că septorioza este supranumită ”boala decimării”, adică poți avea pierderi de 40-50% din producție. Gândiți-vă la o fermă unde producția medie la grâu este undeva între 8500 – 9000 kg la hectar, ce ar însemna să nu facă acest tratament. Deci Priaxor® EC este fungicidul care a rezolvat tot. Dacă până acum trebuia să facem combinații de fungicide, acum, cu Priaxor® EC, s-a rezolvat. Citește tot interviul

Cristian Apetrei, SC Tehnoind SRL, Piatra Neamț

Am folosit Priaxor® EC, pe care l-am aplicat în tratamentul al doilea, având cel mai bun efect de combatere a septoriei și a ruginilor. Cel mai vizibil efect secundar a fost cel de creștere a rezistenței paiului. Deoarece anul a fost unul cu precipitații foarte mari în ultima perioadă de creștere a culturii, în zonele în care am utilizat Priaxor® EC, efectul de cădere a fost mult diminuat. Asta, pe lângă efectul de înverzire – aproape că nu se mai usca grâul, acesta fiind un beneficiu care ne-a încântat foarte mult. Recomand din toată inima utilizarea fungicidului Priaxor® EC, în special la orz, unde are efecte extraordinare. Bineînțeles, rezultatele au fost peste așteptări și în cultura de grâu. Citește tot interviul

Alin Mîrzac, SC Azochim SRL, jud. Giurgiu

Noi am avut în fiecare an probleme, din cauza rotației culturilor, rotații foarte mici, precum grâu – rapiță – grâu – floare. Tocmai din cauza asta aveam probleme mari și cu septorioza și cu fuzarioza. După aplicarea produsului Priaxor® EC nu am mai avut nici cea mai mică problemă. Nu am mai avut deloc infestări cu septorioză. Recomand fermierilor din România să aplice produsul Priaxor® EC în tratamentul 2 la grâu, pentru a beneficia de potențialul maxim al acestuia. Cu un tratament atât de bun nici nu mai trebuie să te gândești la preț. Trebuie ca fermierii să se gândească că au un produs care le permite să intre o singură dată în câmp și își face treaba din prima, fără să mai fie nevoie de alte treceri. Citește tot interviul

Profită și tu de beneficiile fungicidului Priaxor® EC

  • Eficacitate crescută în combaterea septoriozei
  • Fungicid inovator în lupta împotriva tuturor agenților patogeni importanți la grâu și orz
  • Protecție sigură a plantelor datorită distribuției sistemice rapide a substanțelor active, efectului curativ și eficacității de lungă durată
  • Efectul AgCelence® garantează sporuri de producție
  • Nu necesită autorizații T și T+

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Decoperă noul fungicid Priaxor® EC

Bazat pe substanța inovatoare, fluxapiroxad, Priaxor® EC asigură protecție sigură și îndelungată contra bolilor la cereale. Efectul AgCelence® garantează sporuri de producție.

Vezi mai multe

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus