România obține titlul mondial la degustarea vinului în orb în cadrul campionatului din Provence

Echipa României a identificat cu succes primele două vinuri din competiție

Potrivit hotnews.ro , este unica competiție organizată de acest fel la nivel internațional, iar în cadrul acesteia echipele au degustat în orb vinuri din toată lumea, mai exact șase vinuri roșii și șase vinuri albe. Echipele au fost punctate dacă identificau țara, regiunea, soiul, anul de recoltă sau producătorul, iar fiecare criteriu în parte a fost punctat în mod diferit. Cel mai bine punctat criteriu a fost soiul de struguri, iar participanții nu au primit nicio informație tehnică pe parcursul degustării.

Echipa României, antrenată de Radu Rizescu, formată din Valentin Ceafalău, Horia Hasnaş, Cosmin Udrea și Julia Scavo, a întâmpinat mici dificultăți în prima parte a concursului, însă după multiple identificări corecte ale vinurilor, a reușit să ocupe locul întâi pe podium.

Echipa condusă de Radu Rizescu a identificat cu succes primele două vinuri, însă la următoarele trei nu au fost la fel de norocoși, ceea ce a dus la o cădere în clasament. Din fericire, echipa de degustători români și-a revenit în cea de a doua parte a campionatului și a reușit să depăşească echipa din Țările de Jos cu un punct. În cadrul probei finale, la momentul degustării ultimului vin din competiție, ambele echipe au reușit să identifice cu precizie soiul și țara de origine. Diferența minimă de puncte (108 puncte, față de 107) s-a datorat faptului că echipa României a reușit să identifice subregiunea (evaluată cu 4 puncte), în timp ce echipa Olandei a identificat producătorul (evaluat cu 3 puncte).

Asftel, la finalul acestei ediții, pe locul al treilea din clasament s-a situat Danemarca cu 95 de puncte, iar pe locul patru echipa Franței cu 94 de puncte.

Evenimentul s-a desfășurat la Château Sainte-Roseline din Provence și a marcat o premieră în istoria sa, adunând echipe de degustători și experți în vinuri din 33 de țări de pe 5 continente.

Concluzionând, echipa României a câștigat Campionatul Mondial de Degustare în Orb la Château Sainte-Roseline din Provence, Franța. Conducerea lui Radu Rizescu și performanța excelentă a echipei au adus României victoria într-o competiție unică la nivel global.

Culturi similare

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

Smart Technology

Am lansat Smart Technology pentru culturi horticole, programul inteligent de protecție a plantelor, aliatul tău de încredere.

Mai multe detalii

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus