BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

AFIR va începe controalele în ferme

22 ian. 2018

Sunt verificați tinerii fermieri care au depus cereri pentru subvenții

Inspectorii Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rural (AFIR) anunță că vor demara o serie de controale în teren la începutul acestui an. Mai exact, AFIR are în vedere verificarea tinerilor fermieri, care au depus cereri de finanțare în cadrul submăsurilor 6.1, ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, respectiv 6.3 - ”Dezvoltarea fermelor mici”.

Controalele din teren se fac pentru a stabili concordanța dintre informațiile prezentate în dosarele depuse în cadrul proiectelor și situația reală din teren. Aceste verificări sunt un pas necesar și decisiv în procesul de obținere a finanțării.

Singura excepție o fac proiectele care au fost depuse ”în etapele lunare pentru care nu mai există disponibil din alocarea anuală, situație în care etapa de evaluare se va finaliza fără efectuarea vizitei pe teren”, se arată în anunțul publicat pe site-ul AFIR.

Submăsura 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” nu se rambursează și le poate aduce celor care au depus cererea între 40.000 și 50.000 de euro, în funcție de mărimea exploatației. Cealaltă submăsură vizată de verificările AFIR este 6.3 – ”Dezvoltarea fermelor mici”. Prin aceasta se asigură finanțare nerambursabilă de 15.000 de euro fiecărui aplicant declarat eligibil.

Mergi sus