BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

AFIR a publicat ghidurile pentru submăsurile 6.1 și 6.3

Cele două îndrumare realizate de agenție sunt utile pentru tinerii fermieri sau cei care vor să dezvolte ferme mici

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) vine în sprijinul micilor sau tinerilor fermieri cu două îndrumare utile în vederea pregătirii lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare. Cele două îndrumare pentru accesarea fondurilor europene sunt dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Sprijinul financiar acordat prin măsurile forfetare reprezintă o soluție reală pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, dar și pentru micii fermieri și am dorit să le punem acestora la dispoziție, pe lângă ghidurile complete care vor fi publicate în cel mai scurt timp, o serie inedită de materiale de informare tehnică”, precizează Mihai Moraru, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Directorul AFIR este sigur că cele două îndrumare se vor dovedi utile , dar ele reprezintă doar începutul în demersul AFIR de a acorda sprijin concret fermierilor, corelat cu nevoile reale ale beneficiarilor PNDR. Cele două ghiduri au o structură suplă, clară și conțin un model de Plan de afaceri și informații concrete care permit fiecăruia dintre cei interesați de aceste linii de finanțare să obțină datele relevante pentru a decide accesarea sprijinului financiar, potrivit nevoilor reale ale exploatației agricole, se mai arată în comunicatul AFIR.

”Îndrumarele pentru accesarea fondurilor europene, la care s-a lucrat în AFIR în ultima vreme, prezintă demersurile concrete pe care trebuie să le parcurgă un solicitant de fonduri pentru a obține finanțare nerambursabilă și conțin inclusiv un Plan de afaceri pe care tinerii fermieri îl pot folosi ca model pentru completarea propriilor cereri de finanțare”, a precizat Mihai Moraru, directorul general AFIR.

Versiunile la zi ale celor două ghiduri pot fi descărcate gratuit și de pe site-ul AFIR, din secțiunea Investiții PNDR. Ele pot fi găsite la submăsura 6.1, respectiv submăsura 6.3.

Alege inteligent și dă startul unei culturi de succes

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru rapița convențională sau Clearfield. Vei găsi în oferta noastră atât hibrizii de rapiță InVigor, cât și cele mai bune produse de protecție de la BASF.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Află prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri.

Informații detaliate aici

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Produse pentru recolte mari și de calitate

Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii.

Vezi produsele BASF
Mergi sus