Ajutor de minimis de 3000€/ha pentru usturoi

Care este termenul limită pentru depunerea actelor

Fermierii care cultivă usturoi și s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi trebuie să depună până pe data de 29 noiembrie toate documentele justificative pentru a putea încasa ajutorul de minimis de 3.000 de euro/ha.

Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 14.617,5 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020, fără a depăşi valoarea maximă de 20.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar, prevăzută la art. 3 alin. (2) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol.

Dacă autoritățile vor constata după centralizarea situațiilor că se depășește suma maximă alocată de 15 milioane de lei, valoarea ajutorului de minimis per beneficiar se va reduce proporțional pentru a se putea încadra în buget.

Valorificarea producţiei de usturoi se face în perioada 15 iunie - 22 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producţiei se depun la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 29 noiembrie, se arată în hotărârea de guvern. Producătorii eligibili trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp.

Culturi similare

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus