APIA a început controalele aferente Campaniei 2022

Câți fermieri au intrat în eșantionul de control

APIA a început controalele la fața locului. Instituția a anunțat printr-un comunicat de presă că a demarat procedurile de control pentru fermierii din eșantionul de control aferent campaniei 2022, prin inspectorii proprii și cei ai instituțiilor delegate.

Eșantionul de control cuprinde 56.177 de dosare unice pentru care vor fi făcute verificări. Eșantionul a fost extras din baza de date APIA și este aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și măsurilor de eco-condiționalitate din cererea unică de plată. Verificările dosarelor sunt structurate astfel (unele dosare pot fi incluse în mai multe eșantioane):

  • 51050 de dosare au intrat în eșantionul de control pentru schemele de sprijin pe suprafață
  • 5233 de dosare au intrat în eșantionul de control pentru măsurile de sprijin în zootehnie
  • 15112 dosare au intrat în eșantionul de control pentru eco-condiționalitate.

Conform prevederilor Ordinului ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 47/25.02.2022, APIA este obligată ca până la data de 14 octombrie 2022 să finalizeze controalele la fața locului pentru cererile unice de plată din eșantion. Controalele aferente anumitor obligații sau cerințe specifice se vor face în iarnă sau în primăvara anului următor.

Ca în fiecare an, instituția noastră mizează pe aportul și colaborarea fermierilor pentru ca activitatea de control să se deruleze in mod optim și să permită demararea campaniei de plăți în avans, în contextul acordării de sprijin financiar pentru activitățile agricole derulate”, se mai arată în comunicatul APIA.

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus