BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Vești bune pentru fermieri. APIA începe să finalizeze controalele în teren

14 aug. 2018

Care este primul județ unde inspectorii au terminat controalele la ferme

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că a finalizat deja controalele în teren, în fermele din județul Călărași. Veștile sunt bune pentru fermierii care așteaptă finalizarea campaniei pentru subvențiile din acest an.

Centrul Județean APIA Călărași a avut de verificat 198 de ferme, intrate în eșantionul de control. Inspectorii APIA au efectuat controalele respective în perioade 9 iulie – 8 august. Eșantionul a cuprins 2345 de parcele, cu o suprafață însumată de aproape 32.900 de hectare de teren agricol.

Verificările de la fața locului au scopul de a controla condițiile exacte de acordare a subvențiilor pentru fermieri, în conformitate cu art. 37 di Regulamentul UE nr 809/2014, în ceea ce privește ecocondiționalitatea și sistemul integrat de administrare a măsurilor de dezvoltarea rurală. În cadrul unui control în fermă se verifică fiecare dintre parcelele declarate, pentru a stabili eligibilitatea, localizarea exactă, suprafața și alte detalii privind modul de folosire a ternului.

La nivel național, eșantionul de control cuprinde 75.000 de fermieri. Aceștia pot fi controlați atât clasic, prin vizite la fața locului, în cazul a 21.000 de exploatații agricole, cât și prin teledetecție., în cazul restului de 54.000 de ferme.

Conform șefului APIA, Adrian Pintea, procentul minim de fermieri care trebuie să fie verificați anual este de 5%. La eșantionul de control se adaugă și marjele de eroare din sezonul anterior. Controalele trebuie finalizate până la data de 1 octombrie 2016. Odată finalizate controalele la nivel național, APIA poate trece la efectuarea plății avansului din subvenții. Plata avansului este programată să înceapă două săptămâni mai târziu, de pe data de 16 octombrie 2018.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus