BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

APIA începe controalele la fața locului

Inspectorii vor face verificările în exploatații începând cu data de 9 septembrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă verificările fermierilor care au fost selectați pentru controlul pe teren sau al schemelor de ajutor în zootehnie. Verificările trebuie finalizate până la data de 15 octombrie, când vor începe plățile în avans pentru campania 2021.

Până acum, APIA a controlat 9301 fermieri din cei 13035 selectați la controlul pe teren prin metoda clasică, respectiv 2290 de fermieri din cei 3793 selectați pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic. Anul acesta, eșantionul de control este mai mic cu aproape 650 de fermieri față de anul trecut, iar suprafața totală controlată de APIA este de 1.319.383,3 hectare. Dintre acestea, aproape 749.000 de hectare vor fi verificate prin metoda clasică, în timp ce aproape 571.000 de hectare vor fi verificate prin teledetecție.

Reamintim că inspectorii APIA care fac controalele pe teren au dreptul să ceară fermierilor controlați identificarea pe teren a limitelor parcelelor declarate, să ceară documente legate de scopul controlului sau efectuarea de copii ale documentelor, dar și să solicite fermierului accesul în exploatație pentru verificarea numărului de animale, a depozitelor sau magaziilor de materiale, existența platformei de gunoi de grajd, a instalațiilor de irigat sau a celor de aplicare a tratamentelor de protecție, etc. Dacă inspectorilor APIA li se refuză sau restricționează accesul în exploatație, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a cerut sprijin devine neeligibilă.

Alege inteligent și dă startul unei culturi de succes

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru rapița convențională sau Clearfield. Vei găsi în oferta noastră atât hibrizii de rapiță InVigor, cât și cele mai bune produse de protecție de la BASF.

Vezi ofertele

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Află prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri.

Informații detaliate aici

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus