BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

APIA are un nou director. Ce se întâmplă cu subvențiile pentru fermieri

23 sept. 2016

Ministrul agriculturii le dă o veste bună fermierilor

Schimbare la vârf în cadrul APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are un nou director general. Noul șef al APIA este Adrian Pintea. Acesta îl va înlocui pe Nicolae Horumbă. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Achim Irimescu.


”Domnul Horumbă este mai tehnic, iar domnul Pintea este mai aplecat către partea de management. Și atunci s-au înțeles cum să facă echipă amândoi. Dintre cei trei directori, niciunul nu este numit pe funcție. Toți sunt directori interimari la APIA”, a declarat ministrul agriculturii pentru AgroInfo . Noul director general al APIA lucrează de 10 ani în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.


Pentru noua conducere a agenției prioritare sunt finalizarea ultimelor plăți din campania de subvenții pe 2015 și începerea campaniei de acordare a avansului din subvențiile pentru 2016. ”Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Fermierii trebuie să știe că avansul se poate da în procent de până la 70% din bugetul FEGA și de până la 85& pentru FEADER”, a spus noul șef al APIA pentru AgroIntel .


Șeful MADR dă asigurări că plata subvențiilor către agricultori nu va fi în niciun fel afectată de schimbarea conducerii APIA. Oficialii ministerului au împrumutat peste 822 de milioane de lei de la Finanțe, pentru plata avansului pe suprafață, aferent campaniei 2016. Avansul pentru fermieri va fi acordat independent de finalizarea controalelor APIA sau a depunerii de cereri unice la APIA în acest an. Noul director APIA este cel de-al șaselea delegat pe funcție în ultimul an. Până la numirea temporară în fruntea APIA, Adrian Pintea a fost director executiv al APIA Vâlcea.

Mergi sus