Bătaie mare pe microgranturile de 5000 euro pentru fermieri

Câte cereri s-au depus acum pentru a prinde un loc din cele 10.000 disponibile

Micii fermieri au luat cu asalt platforma online pusă la dispoziție de autorități pentru microgranturile de 5000€. Doar în prima jumătate de oră de la deschiderea sesiunii de înscriere s-au înregistrat peste 20.000 de cereri. Schema de sprijin are un buget de 50 de milioane de euro, suficient doar pentru primii 10.000 de beneficiari eligibili. Banii pentru măsura ”Microgranturi în domeniul agroalimentar” vor fi acordați micilor fermieri după regula ”primul venit, primul servit”.

Pentru că cererile eligibile vor fi finanțate în ordinea depunerilor, numărul mare de depuneri simultane a dus la blocaje în sistem. Autoritățile au menționat de altfel că înscrierea, preevaluarea, contractarea și verificarea se vor face exclusiv online, prin platforma IMM Recover. Înscrierea se face pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro

Una dintre condițiile obligatorii pentru depunerea cererii, împuternicirea dată consultanților, a făcut ca fermierii să ia cu asalt notariatele. Autoritățile au menționat ulterior că împuternicirea este necesară doar pentru fermierii cu PFA, întreprindere individuală sau întreprindere familială, conform Agrointel .

Cei care depun cererea pentru microgranturi trebuie să urmărească informaţiile referitoare la măsura de sprijin postate pe site-ul menționat pe toată perioada de implementare (înscriere, verificare, clarificări, semnare contract, depunere documente raport de progres, încărcare documente cheltuieli, efectuare plăţi, monitorizare, raportare), precum şi în contul creat la înscriere, denumit front office (FO), mai menționează autoritățile.

Mergi sus