Se pot depune cereri pentru subvenția pe împădurire

APIA a anunțat deschiderea sesiunii de depunere pentru schema de ajutor de stat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că s-a deschis sesiunea pentru depunerea de Cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” (sesiunea 6/2021), aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Termenul limită de depunere a cererilor la APIA este 28 februarie 2022. Subvenția APIA pe hectar este garantată timp de 12 ani. Pentru această sesiune, alocarea financiară este de 6,5 milioane de euro.

Fermierii pot completa și depune Cererea de Sprijin online, prin accesarea aplicației electronice M8 de pe site-ul APIA . Cererea se poate depune și pe suport de hârtie la Centrele Județene APIA sau al Municipiului București. Înainte de depunerea cererii trebuie parcurse însă câteva etape:

  • Identificarea cu sprijinul APIA asuprafețelor care urmează a fi împădurite,
  • Elaborarea proiectului tehnic de împădurire de către persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plăti la prima cerere de plată)
  • Obținerea avizului Gărzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împădurire; în vederea avizării, proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră cu cel puțin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.

Solicitanții trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în schema de ajutor de stat și detaliate în Ghidul Solicitantului. Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantații forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF

Produse pentru recolte mari și de calitate

Să fii fermier e cea mai importantă meserie din lume. De aceea, suntem alături de tine, cu produse inovatoare și eficiente, care să-ți aducă mereu beneficii.

Vezi produsele BASF

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus