BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Cresc exporturile de cereale românești. Ce se întâmplă cu importurile

25 iul. 2019

Institutul Național de Statistică a publicat cifrele pentru primul trimestru din 2019

Fermierii români exportă mai multe cereale decât în 2018. Este concluzia la care a ajuns un raport al Institutului Național de Statistică. Astfel, în perioada ianuarie – aprilie 2019, România a exportat cereale în valoare de peste 716 milioane de euro, o creștere de aproape 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Porumbul a avut cea mai mare pondere la export, cu un total de 391,4 milioane de euro, în timp ce exporturile de grâu și meslin au însumat puțin sub 311 milioane de euro. Peste o treime din cerealele exportate au ajuns în Uniunea Europeană, însumând 248 de milioane de euro. Italia, Germania și Ungaria sunt țările care au cumpărat cele mai multe grâne românești.

Din păcate, importurile au crescut și mai mult. Mai exact, România a importat în primele patru luni ale anului 2019 cereale în valoare de peste 161 de milioane de euro, cu aproape 29% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Majoritatea cerealelor provine din Uniunea Europeană, mai ales din Bulgaria și Ungaria, țări care totalizează peste 110 milioane de euro. Franța este pe locul trei în topul importurilor noastre, cu peste 25 de milioane de euro.

Profită de ofertele speciale BASF

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF
Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus