BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Crește prețul grâului la bursă

11 ian. 2017

Cotațiile au depășit săptămâna trecută pragul de 170 €/tonă

Prețul grâului este în creștere pe bursele de cereale. La bursa europeană de la Paris, grâul s-a tranzacționat cu 170,25 €/tonă, pentru contractele cu livrare în luna martie. Cotațiile sunt pe un trend pozitiv și la celelalte burse. La Chicago, de exemplu, grâul a atins cele mai mari cotații din ultimele două luni.


Veștile bune pentru fermieri vin după ce autoritățile din SUA au modificat estimările privind stocul de grâu de iarnă. Singurul factor care ar putea influența culturile din SUA în mod negativ este seceta din anumite regiuni.


Și rapița a cunoscut o creștere a prețului pentru livrările la termen, dar ulterior cotațiile au scăzut la bursa Euronext din Paris. De la un preț de 419 €/tonă pentru contractele cu livrare în luna februarie, atins joi, cotația a ajuns la 412 €/tonă. Chiar și așa, prețul se menține peste 400 €/tonă, inclusiv pentru tranzacțiile cu livrare în luna mai 2017.


Porumbul a cunoscut o ușoară tendință de scădere pe bursă, în special în primele zile ale anului. Cotațiile au crescut însă, astfel că acum, tona de porumb se tranzacționează cu peste 169 €/tonă, cu livrare în martie. Pentru contractele cu livrare în august, prețul este de 174,75 €/tonă.


Vezi zilnic cele mai importante cotații bursiere pentru cereale .

Mergi sus