BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Crește prețul mediu al grâului pe piețele din România

9 mar. 2017

Vezi cu cât se vinde grâul și porumbul în această săptămână și care sunt cele mai importante evoluții

Autoritățile au dat publicității prețurile pentru cereale, actualizate la data de 8 martie. Acestea au fost centralizate după colectarea datelor treansmise de direcțiile județene pentru agricultură din principalele zone agricole ale țării. Datele sunt valabile și pentru tranzacțile efectuate în portul Constanța.


Cea mai mare creștere a prețului la grâu este în Muntenia. Agricultorii obțin aici un preț mediu de 167,53 de euro pe tonă, cu peste 9,6 €/tonă mai mult față de 1 martie. Prețul a crescut semnificativ și în Banat, unde fermierii primesc 151,33 de euro/tonă, cu peste 5,6 euro mai mult față de săptămâna trecută. O veste bună primesc și cei din Oltenia. Dacă la 1 martie, prețul scăzuse, acum a revenit pe plus, la 154 de euro/tonă. De altfel, acesta este și cel mai bun preț de la începutul anului încoace. În schimb, în portul Constanța prețul a scăzut la 181,59 €/tonă.


Creșterile prețului mediu pentru Muntenia și Banat se mențin și la porumb. Cea mai mare diferență pozitivă apare în Muntenia, unde tona de porumb se vinde cu 151,67 €/tonă, cu 9,39 de euro mai mult. Bănățenii primesc doar 138,38 €/tonă. În schimb, prețul mediu a scăzut în Oltenia, de la aproape 146 de euro la 143,72 €/tonă. Un preț mai bun de 171 de euro/tonă se practică în portul Constanța, dar și aici se constată o scădere.

Culturi similare

Mergi sus