BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii octombrie

2 oct. 2018

Vezi prognoza meteo pentru intervalul 2-14 octombrie 2018

Vom avea un început de octombrie mai răcoros și cu destul de puține precipitații în majoritatea zonelor țării, spun meteorologii. Administrația Națională de meteorologie a emis prognoza pentru primele două săptămâni ale lunii octombrie. Estimarea a fost realizată folosind datele Centrului European pentru Prognoze pe Durată Medie.

Se va încălzi ușor în Muntenia, până în jurul valorii de 25°C, pe 3 octombrie, după care temperaturile vor scădea ușor, iar media se va menține în jurul a 19°C. Cea mai rece noapte va fi pe 4 octombrie, când temperaturile se vor situa între 8-11°C. Luni va ploua pe arii extinse, apoi probabilitatea de precipitații va rămâne scăzută, până în intervalul 7-9 octombrie, când va ploua din nou mai mult în aproape toată regiunea. În Dobrogea, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât maximele vor ajunge la 23°C, iar minimele la 9-13°C. Ulterior se va răci, iar temperaturile se vor apropia de regimul normal. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în general, cu ploi izolate și slabe în special în jurul datelor de 7-8 octombrie.

În Moldova, vremea se va menține răcoroasă, cu maxime de 18 grade ziua și 4 grade noaptea. Cel mai cald va fi pe 3 octombrie, cu maxime de 23°C. Temperaturile vor scădea apoi ușor, până la medii termice de 16°C și minime de 5 grade. Regimul termic va rămâne constant și în cea de-a doua săptămână a intervalului. Meteorologii estimează că va ploua izolat și slab cantitativ în zilele de 7 și 8 octombrie. Cel mai frig va fi în Maramureș, unde temperaturile vor oscila destul de mult, încadrându-se însă în jurul valorii de 19°C. Vremea se ca răci între 4-8 octombrie, ajungând la minime de 3-9 grade. Cel mai frig va fi pe 5 octombrie. În ultima parte a intervalului minimele pe timp de noapte se vor menține în jurul valorii de 4-5 grade. Va ploua la nivel local pe 5 și 8 octombrie.

Vezi prognoza meteo detaliată pentru zona ta

Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus