BASF donează 1 milion de euro ca ajutor umanitar de urgență în Ucraina

Suma va fi direcționată imediat către Crucea Roșie Germană

În urma atacului asupra Ucrainei ordonat de guvernul rus, populația civilă suferă din cauza escaladării violențelor. Sute de mii de persoane sunt în situația de a se refugia. Pentru a ajuta oamenii din țară, BASF a oferit un ajutor de urgență în valoare de 1 milion de euro.

Suma va merge imediat către Crucea Roșie Germană (GRC). Această organizație a lucrat neobosit în ultimele zile, în regiunea aflată în criză.

„Este război în Ucraina. Suferința populației civile din țară este imensă”, a declarat Martin Brudermüller, președintele Consiliului Director Executiv al BASF. „Vrem să ajutăm acești oameni și, prin urmare, am decis să oferim acest ajutor de urgență.”

Crucea Roșie Germană sprijină organizația sa soră, Crucea Roșie Ucraineană (URC), în eforturile extinse de ajutorare. Un expert în ajutor de urgență de la GRC se află în Kiev, pentru a coordona ajutorul cu organizațiile partenere. Printre altele, GRC intenționează să pună la dispoziție oamenilor din Ucraina și persoanelor care sosesc în țările învecinate cele necesare: alimente, îmbrăcăminte, truse de igienă, dar și dispozitive de comunicare și încărcare a telefoanelor mobile. Crucea Roșie Germană va oferi, totodată, sprijin psihosocial.

Mulți angajați BASF din întreaga lume și-au semnalat și ei dorința de a dona în nume propriu. BASF le va oferi această posibilitate în zilele următoare. Pe lângă ajutorul umanitar de urgență, BASF va dubla suma strânsă prin donațiile angajaților.

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF
Mergi sus