BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Fermierii vor putea cumpăra echipamente și utilaje agricole prin programul IMM Leasing

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

Autoritățile au lansat un nou program de sprijin guvernamental, în cadrul Planului național de Investiții și Relansare Economică. Programul, denumit IMM Leasing de echipamente și utilaje se adresează fermierilor români și va fi operaționalizat în perioada următoare.

Prin intermediul programului IMM Leasing, autoritățile își propun să stimuleze accesarea de finanțări de tip leasing financiar. Se vor putea cumpăra atât echipamente și utilaje noi, cât și second-hand. Instituțiile financiare nebancare înscrise în acest program vor putea primi plafoane anuale de garantare și facilități pentru finanțările de tip leasing financiar.

Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii vor acorda aceste garanții în procent de maximum 80% din valoarea finanțării pentru achiziția de echipamente IT, respectiv de 60% pentru echipamente tehnologice.

Un beneficiar poate primi finanțare maximă cumulată de 5 milioane de lei. Durata maximă a perioadei de leasing va fi de 6 ani, cu posibilitatea acordării unei perioade de grație între 3-12 luni. Avansul necesar este de 0% dar poate ajunge până la cel mult 20% din valoarea de achiziție, în funcție de solicitarea beneficiarului.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Noi creăm Revyluția!

Noi creăm Revyluția!

Revysol®: descoperă noul triazol de la BASF

Mai multe detalii
Mergi sus