BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Fermierii vor putea face agricultură din satelit, în curând

14 feb. 2017

BASF și Agenția Spațială Europeană vor dezvolta împreună servicii digitale pentru fermieri

Compania BASF și Agenția Spațială Europeană (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul în care informațiile și imaginile preluate de pe sateliți pot fi folosite în scopurile dezvoltării agriculturii. Lucrând îndeaproape cu fermierii, cele două organizații își propun să traducă aceste informații în instrumente și servicii digitale.


Colaborarea se traduce în beneficii pentru activitățile zilnice ale fermierilor. Astfel, aceștia vor putea primi sfaturi mai exacte, mai aplicate, cu privire la folosirea utilajelor și produselor pentru protecția culturilor. Sateliții ESA vor putea fi folosiți pentru managementul digital al culturilor agricole, dar și pentru a furniza date relevante pentru deciziile pe care fiecare fermier trebuie să le ia aproape zilnic. Printre acestea se pot număra stabilirea datelor optime pentru semănat sau recoltat, momentele optime pentru aplicarea de erbicide sau fungicide, precum și posibilitatea de a estima mai ușor gravitatea unor atacuri ale agenților patogeni, sau posibile pierderi de recoltă.

Toate acestea vor fi posibile prin dezvoltarea unor servicii digitale inovatoare. ”Ne dorim să adăugăm valoare serviciilor noastre prin intermediul unor inovații care să adreseze nevoile fermierilor, în continuă schimbare, atât în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și aspectele economice,” a explicat Dr. Rainer Preuss, Vice Președinte, Global Strategy & Portfolio Management, BASF Crop Protection.


Acest gen de inițiative poate duce la dezvoltarea unor instrumente prin care fermierii își vor putea administra mai bine operațiunile, deoarece informațiile sunt concrete. ”Împreună cu BASF și cu fermierii, vom oferi informații în timp real, provenite de la sateliți, pentru a optimiza modul în care se utilizează fertilizatorii și pentru a reduce consumul de apă folosită în sistemele de irigații,” a spus Josef Aschbacher, director al Programelor de Observare a Pământului în cadrul Agenției Spațiale Europene. ”Astfel, vom reuși să generăm atât beneficii în ceea ce privește protecția mediului, cât și reduceri de costuri. Informațiile provenite de la sateliții noștri vor putea fi folosite, de asemenea, pentru a spori predictibilitatea recoltelor, eficientizând astfel investițiile europene în spațiu”, mai spune acesta.

Mergi sus