BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Gama noilor produse BASF pentru protecția plantelor aflate în dezvoltare va genera vânzări evaluate la 3 miliarde de euro

1 mar. 2016

BASF va lansa produse noi pentru protecția tuturor plantelor de cultură până în 2025

BASF estimează că gama de produse aflate în dezvoltare pentru protecția plantelor va atinge un maximum de vânzări de 3 miliarde de euro pentru produsele pe care le va lansa în următorii 10 ani. Urmând aceeași strategie de succes prin care să ofere fermierilor soluții complexe, BASF va lansa produse noi destinate protecției tuturor plantelor de cultură, inclusiv pentru culturile horticole.


Noua gamă de produse este rezultatul eforturilor continue de investiție în cercetare și dezvoltare. Numai în 2015, compania BASF a alocat 514 milioane de euro diviziei de cercetare – dezvoltare pentru protecția plantelor.


”Am avut mult succes în procesul de a transpune idei și provocări în produse de top și servicii pentru fermierii din întreaga lume”, spune Markus Heldt, președintele Diviziei BASF pentru Protecția Plantelor. ”Inovația rămâne o componentă crucială a agriculturii din zilele noastre. Vorbim despre o piață dinamică, în care nevoile fermierilor se schimbă în permanență și unde provocările apar permanent. Suntem bucuroși să putem contribui cu soluții și tehnologii noi”, adaugă Heldt.


BASF a făcut progrese majore în domeniul fungicidelor, unde va lansa pe piață o nouă substanță activă, începând cu 2019. Noul fungicid de top este deja într-un stadiu avansat de dezvoltare, unde a demonstrat performanțe biologice de excepție. Specialiștii BASF estimează că acesta va deveni o componentă de bază în lupta fermierilor pentru controlul bolilor plantelor. Cercetările au arătat că noul fungicid BASF prezintă potențial ridicat pentru un spectru larg de combatere a agenților patogeni la numeroase culturi precum culturile de porumb, cereale, soia sau culturi horticole.

Totodată, BASF este unul dintre liderii în domeniul dezvoltării de noi substanțe active și formulări eficiente pentru erbicide. O nouă formulare avansată pe bază de dicamba se preconizează deja că va deveni un erbicid inovator. Engenia™ va putea fi folosit pentru controlul buruienilor rezistente, în sistemele de culturi tolerante la dicamba/glifosat. În momentul de față, Engenia™ se află în stadiul de omologare și va fi disponibil spre sfârșitul acestui an pe continentul american.


Noua gamă de erbicide include și inovații în ceea ce privește segmentul de erbicide tolerante, precum și în managementul tehnologiilor pentru buruienile rezistente. BASF dezvoltă în momentul de față compuși cu moduri noi de acțiune, care au dovedit rezultate excelente în controlul buruienilor rezistente în mai multe culturi, precum coada-vulpii. Noile produse vor putea fi disponibile pe piață la începutul decadei următoare. În plus, din 2017 vom asista la debutul unui nou sistem tolerant la erbicid, Provisia™, destinat culturii de orez. Acesta se va alătura portofoliului atractiv din prezent, ce include produse, precum Kixor® sau sistemul de producție Clearfield®.


Și portofoliul de insecticide BASF se va extinde cu două substanțe active noi până în 2025. Noii compuși, cu potențial comercial ridicat, sunt rezultatul colaborării cu diferiți parteneri. Substanța activă broflaniide are un mod inovator de acțiune, care a demonstrat un nivel excelent de control al insectelor dăunătoare cu aparat bucal de rupt și masticat – cel mai mare segment de piață pentru insecticide. Acesta va putea fi folosit atât pentru protecția culturilor de câmp și a celor horticole, cât și pe piața profesională a produselor pentru controlul dăunătorilor. Cealaltă substanță activă, Inscalis™, este eficientă împotriva insectelor dăunătoare cu aparat bucal de înțepat și supt, asigurând controlul de lungă durată al afidelor, musculițelor albe și al anumitor psilide și păduchi țestoși din culturile de câmp, culturile horticole și plantele ornamentale. Ambele produse vor fi lansate pe piețele din mai multe țări.

”Pentru noi, inovația înseamnă mai mult decât descoperirea unor molecule sau compuși agro-chimici noi”, declară Markus Heldt. ”Investim și în domeniul IT, al tehnologiilor de formulare, al protecției biologice a plantelor, cât și în noi modele de business”, mai spune președintele diviziei BASF pentru Protecția Plantelor.


În anul 2015, noua divizie BASF Functional Crop Care, care oferă fermierilor soluții pentru plante mai sănătoase și recolte mai profitabile, a lansat Limus®, pentru managementul azotului. Limus® este un produs patentat care menține azotul la nivel optim pentru plante în stadiile critice de dezvoltare a acestora, ceea ce duce la recolte mai bogate. Divizia Functional Crop Care oferă și alte soluții aflate în faza de lansare pe piață. Acestea ar trebui să genereze vânzări totale de peste 500 de milioane de euro până în 2020.


”Cu toate că prețul produselor agricole a fost în scădere și creșterea sectorului agro-chimic a încetinit, avem cea mai mare încredere în tendințele globale pe termen lung.. Avem nevoie de o agricultură robustă, care să stea la baza creșterii economice globale. Vom putea să sprijinim fermierii în efortul lor de a produce hrană sănătoasă și accesibilă doar dacă vom continua să investim în soluții noi, durabile, capabile să le permită obținerea unor recolte mai bune. Deci asta vom face și de acum înainte”, a adăugat Markus Heldt.


Realizările de până acum au dovedit faptul că noile produse reprezintă unul dintre elementele-cheie ale dezvoltării diviziei pentru protecția plantelor BASF. Recent, peste 40% din totalul vânzărilor au fost generate de produse lansate în ultimii cinci ani. Pentru a continua succesul și inovația în domeniu, divizia BASF pentru protecția plantelor va investi și pe viitor în cercetare și dezvoltare aproximativ 9% din volumul de vânzări.


Despre divizia BASF de protecție a plantelor


Cu vânzări de peste 5,8 miliarde EUR în 2015, divizia BASF pentru protecția plantelor oferă soluții inovatoare de protecție a plantelor, tratament pentru semințe și control biologic, precum și soluții inovatoare de management al nutrienților și factorilor de stres al plantelor. Portofoliul BASF include, de asemenea, produse pentru gazon și plante ornamentale, pentru controlul dăunătorilor și sănătate publică. Divizia BASF de protecție a plantelor este un inovator de vârf care sprijină cultivatorii să-și optimizeze producția agricolă, ajutându-i să producă hrană de bună calitate în mod eficient. Furnizând tehnologii noi și know-how, Divizia BASF de protecție a plantelor ajută cultivatorii să-și îmbunătățească eficiența economică și calitatea vieții lor, a familiilor lor și a comunității. Informații suplimentare pot fi obținute pe web la adresa www.agro.basf.com sau accesând conturile noastre de pe rețelele de socializare.


Despre BASF


La BASF, noi creăm chimie, şi facem acest lucru de 150 de ani. Portofoliul nostru include o gamă largă de produse, de la substanțe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanță şi produse pentru protecţia plantelor până la petrol şi gaze. Ca lider în domeniul industriei chimice, combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cu ajutorul ştiinţei şi inovaţiei, ne ajutăm clienţii din aproape toate industriile să facă faţă cerinţelor curente şi viitoare ale societăţii. Produsele şi soluţiile noastre contribuie la conservarea resurselor, asigurarea nutriţiei şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Am rezumat această contribuţie în obiectivul nostru global: Creăm chimie pentru un viitor sustenabil. În anul 2015 BASF a realizat vânzări de peste 70 miliarde EUR şi a avut peste 112.000 angajaţi la sfârşitul anului. Acţiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Informaţii suplimentare despre BASF sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com.

Mergi sus