Irigații oprite în mai multe județe din cauza secetei

Ce regiuni sunt afectate

Agenția de Îmbunătățiri Funciare a început să trimită înștiințări fermierilor că nu mai au voie să irige culturile din cauza secetei. Râurile au debite atât de scăzute, încât irigațiile au fost sistate pentru că pompele nu mai pot funcționa.

Primele județe care au rămas fără irigații sunt Olt, Teleorman și Dolj, urmate de județul Vaslui. Pentru vasluieni, înștiințarea a venit luni, pe 25 iulie. ANIF a anunțat organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, motivând că Prutul a înregistrat un debit minim de doar 29,3 metri cubi/secundă. Această valoare este cea mai mică înregistrată vreodată și a fost măsurată în postul hidrometric Drânceni, în condițiile în care nivelul minim stabilit pentru funcționarea pompelor este de 45 cm.

ANIF Vaslui a anunțat că a oprit furnizarea apei de irigații pe canalele CA existent, CD1, CS38, CA4, CD2 ȘI CD3, conform Agrointel . Furnizarea apei va fi reluată pe măsură ce nivelurile minime de înecare vor crește, se mai arată în înștiințarea emisă de agenție.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus