Legea Arendei, din nou în dezbateri

Ce condiție trebuie să îndeplinească fermierii dacă mai vor să ia subvenție

Ministrul Agriculturii a anunțat că Parlamentul va relua dezbaterea pentru legea arendei. Inițiativa a trecut deja de Senat, în urmă cu doi ani, dar nu a mai ajuns și la votul. Din Camera Deputaților. Dacă legea va fi aprobată, fermierii vor trebui să demonstreze că lucrează pământul pentru a mai putea primi subvenții.

”Am solicitat în Parlament repunerea pe rol în Comisia Juridică a Legii arendei. În programele viitoare fermierul va trebui să arate că este activ și lucrează într-adevăr terenul”, a menționat ministrul la Agrointeligența , în cadrul emisiunii Forța Fermierilor. Acesta a menționat că femierii se plâng că proprietarii terenurilor încasează subvenția pe suprafață chiar dacă acestea nu sunt lucrate.

Conform acestuia, destinația fondurilor de la UE nu sunt pentru proprietate ci pentru activitatea agricolă în sine, iar micii fermieri activi trebuie protejați și sprijiniți. ”Cel care stă pe Bulevardul Unirii și este doar proprietar de teren trebuie să facem în așa fel cadrul de implementare astfel încât să își dea terenul către fermier. Trebuie protejat fermierul mic, cu 1 hectar, cu 3 sau cu 10 hectare. Acesta este cel care lucrează efectiv în agricultură”, a adăugat ministrul agriculturii, conform Agrointel.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Conținut exclusiv pentru femierii înregistrați

Fă-ți cont pe site-ul BASF Agro și vei putea accesa conținutul premium, accesibil doar fermierilor înregistrați

Intră în secțiunea Premium

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus