Ministrul Agriculturii a demisionat

Deși Adrian Oros și-a depus demisia, aceasta ar putea fi pusă în aplicare abia după termenul legal de 15 zile

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a depus demisia și a anunțat acest lucru pe Facebook încă de ieri. Însă înregistrarea actului de demisie la Guvern s-a făcut abia pe 29 septembrie. Ministrul demisionar și-a motivat gestul unilateral de demisie de motive politice, susținând că agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități pentru guvernul actual.

Adrian Oros a mai amintit și bugetul redus al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și faptul că în PNRR nu s-au inclus proiecte majore pentru agricultură, precum cele referitoare la irigații sau desecări.

Cu toate acestea, Oros ar putea fi obligat să mai rămână în funcție încă 15 zile, deoarece primul ministrul are la dispoziție un termen legal de 15 zile pentru a lua act. Abia după acest pas, demisia va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare. Potrivit declarațiilor din presă, primul ministru nu a fost de acord să accepte demisia lui Oros, chiar dacă acest act este unilateral.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus