Noi amenzi pentru tractoriști

Vezi care sunt noile obligații ale celor ce conduc utilaje agricole

Tractoriștii care circulă cu utilaje agricole pe drumurile publice vor primi amendă dacă nu mențin curate parbrizul, luneta și geamurile laterale. Noua contravenție va fi sancționată cu amendă între 870 și 1160 de lei. Măsura a fost adoptată de guvern pe 27 ianuarie și face parte dintr-un pachet de modificări ale Codului Rutier.

Conform actului normativ, ”nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea, în timpul mersului, urmează să fie sancționată cu amenda cuprinsă între 870 și 1.160 lei”.

Pe lângă noua contravenție de care sunt pasibili tractoriștii, s-au mai introdus și alte măsuri care îi pot viza. Suspendarea permisului pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată a fost mărită cu încă 30 de zile. De asemenea, nerespectarea regulilor cu privire la depășire poate aduce o amendă mai mare, între 870 și 1160 de lei.

Guvernul a reglementat și mecanismele de sancționare a abaterilor prin raportare la gradul de pericol social al acestora. Totodată, o nouă măsură introdusă în Codul Rutier face referire la conducerea agresivă, definind acest tip de comportament

Cu o amendă mai mare se va sancționa circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor, noul cuantum fiind cuprins între 1305 și 2900 de lei.

Guvernul a modificat și soluția de suspendare de drept a termenului de prescripție de șase luni, pentru cumulul a 15 puncte de penalizare, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Conform comunicatului Ministerului Afacerilor Interne, scopul acestor modificări este de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Xemium® - Formula Activă în Spațiu și Timp

Molecula lansată cu succes de BASF în 2017, Fluxapiroxad, devine începând cu anul 2022 Xemium® - molecula inteligentă cu acțiune FAST

Descoperă Xemium®

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

Conținut exclusiv pentru femierii înregistrați

Fă-ți cont pe site-ul BASF Agro și vei putea accesa conținutul premium, accesibil doar fermierilor înregistrați

Intră în secțiunea Premium
Mergi sus