BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Noi măsuri de sprijin vor fi lansate pe 27 august

Ce spune Ministrul Agriculturii despre ele

Ministerul Agriculturii va lansa pe 27 august noi măsuri de sprijin pentru fermieri. Acestea fac parte din programul de tranziție 2021-2022 și vor avea o alocare totală de 2,3 miliarde de euro.

Noile submăsuri sunt:

  • Submăsura 6.1 ”Instalarea tinerilor fermieri” (alocare de 100 milioane de euro)
  • Submăsura 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” (alocare de 87 de milioane de euro)
  • Submăsura 16.4 ”Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare” (alocare de 40 milioane de euro la nivel național și 10 milioane de euro pentru sectorul pomicol)

De asemenea, în luna septembrie se vor mai lansa două noi submăsuri: 6.2 „Înființare activități neagricole”, dedicată startup-urilor, cu o alocare de 50 de milioane de euro și submăsura 6.4, ”Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”, cu o alocare de 100 de milioane de euro.

Ministrul Oros a precizat că pentru submăsura 6.1 s-a dorit ”să aibă o alocare distinctă, tocmai pentru a avea acces la aceste fonduri. Este știut faptul că sunt zone sau activități care obțin punctaje mai mari și riscăm ca toți banii să meargă în acea zonă sau domeniu de activitate”. În privința măsurilor dedicate afacerilor neagricole, ”avem un interes mare pentru că dorim ca tot mai mulți fermieri mici și medii să intre în aceste scurte lanțuri de aprovizionare, să reușească să își valorifice producția la niște prețuri avantajoase care să îi facă sustenabili și să rămână în activitate”, a mai precizat ministrul.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Află prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri.

Informații detaliate aici

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus