Protestul fermierilor și transportatorilor. Un strigăt adus în cadrul schimbărilor reale în agricultură

Fermierii și transportorii cer un act normativ pentru soluții imediate

În cadrul unui protest ce a intrat în a șaptea zi, fermierii și transportatorii din diverse zone ale țării își exprimă nevoia de schimbări concrete în sectorul agricol. Revendicările vizează condițiile de muncă și de trai dificile, iar participanții declară că vor continua manifestările până când vor observa rezultate tangibile sub forma unui act normativ.

Care sunt detaliile din cadrul comunicatului de presă?

Fermierul Dănuț Andruș, reprezentant al fermierilor și transportatorilor implicați în protest, a transmis un comunicat de presă în care se subliniază recunoștința față de rapiditatea Guvernului în instituirea dialogului social. Ei evidențiază că se încadrează în categoriile de angajați și lucrători independenți, conform prevederilor Legii Dialogului Social nr. 367/2022.

Fermierii și transportatorii reclamă condițiile precare în care își desfășoară activitatea, subliniind necesitatea unor soluții aplicabile care să nu afecteze negativ sectorul din punct de vedere economic și social. Ei așteaptă un răspuns concret sub forma unui act normativ care să rezolve o serie de probleme semnalate de-a lungul protestului.

În ciuda protestului, fermierii și transportatorii recunosc deschiderea Guvernului pentru dialog social și manifestă dorința de a participa activ la discuțiile tripartite cu angajatorii, organizațiile patronale și autoritățile administrației publice locale și centrale.

Fermierii doresc soluții, nu negocieri!

Conform agrointel.ro , în comunicat, fermierii și transportatorii subliniază că nu doresc să negocieze, ci să obțină soluții concrete și imediate pentru problemele cu care se confruntă. Ei resping ideea că protestul ar putea fi interpretat ca un proces de negociere și subliniază că acțiunile lor sunt orientate spre găsirea de soluții eficiente.

Reprezentanții fermierilor și transportatorilor asigură că protestele vor continua în mod pașnic și civilizat, fără implicarea în acte de vandalizare sau încălcare a legii. Ei subliniază hotărârea de a persista în aceste acțiuni până când vor observa primul act normativ care să aducă soluții la provocările semnalate.

Protestul fermierilor și transportatorilor rămâne un semnal puternic pentru nevoia de schimbare în sectorul agricol. Cu dorința de a fi parte a soluțiilor, aceștia așteaptă cu speranță rezultatele dialogului cu autoritățile, subliniind importanța găsirii de soluții eficiente și durabile pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă ale celor implicați în această importantă ramură economică.

Cumperi mai mult, plătești mai puțin cu BASF

Profită de promoția BASF la semințele de floarea-soarelui. Cumpără* și primești înapoi 250 de lei!

Află mai multe

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

Performanță maximă, culturi profitabile

Alege produsul care ți se potrivește pentru cultura ta de floarea-soarelui sau de rapiță și plătești mai puțin.

Află mai multe

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi.

Află mai multe
Mergi sus