Oportunitate pentru Tinerii Fermieri: Subvenții APIA 2023 pentru Dezvoltarea în Agricultură

O nouă oportunitate se ivește pentru tinerii fermieri pasionați de agricultură!

O nouă oportunitate se ivește pentru tinerii fermieri pasionați de agricultură! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că subvențiile APIA pentru anul 2023 sunt la dispoziția celor dornici să se implice în dezvoltarea exploatațiilor agricole. Pentru a profita de aceste beneficii, tinerii fermieri trebuie să ia în considerare cerințele importante.

Potrivit Ordinului MADR nr. 80/2023, subvențiile se acordă tinerilor care dovedesc competențe solide în domeniul agricol. Aceasta poate fi atestată prin diverse mijloace, cum ar fi absolvirea cursurilor de inițiere acreditate în domeniul agronomic, posesia de diplome, certificate sau adeverințe din cadrul școlilor profesionale, liceelor, facultăților sau a cursurilor postuniversitare. Certificările de competențe profesionale și experiența practică în agricultură, dovedită prin documente de la angajatori, sunt, de asemenea, recunoscute.

Conform Agroinfo , pentru a beneficia de aceste subvenții, tinerii fermieri trebuie să depună documentele relevante la APIA până la data limită, 30 septembrie 2023. În plus, această oportunitate nu se aplică doar persoanelor fizice, ci și tinerilor fermieri persoane juridice care conduc exploatații agricole cu mai mulți acționari sau asociați persoane fizice. În acest caz, cerința de competențe trebuie îndeplinită de către persoana tânără fermier care deține poziția de administrator sau manager al exploatației.

Într-o perioadă în care agricultura are nevoie de inovație și viziune proaspătă, această inițiativă subliniază importanța pregătirii solide în domeniu și susține noul val de tineri fermieri în drumul lor spre succes. Informațiile esențiale au fost oferite de APIA și sunt transmise către public prin intermediul platformei Agroinfo, asigurându-se astfel că fiecare tânăr fermier are acces la resursele de care are nevoie pentru a profita de această șansă remarcabilă.

Subvențiile APIA 2023 sunt mai mult decât un sprijin financiar; reprezintă o oportunitate pentru tinerii fermieri să își demonstreze competențele și să contribuie la dezvoltarea agriculturii moderne. Prin prezentarea documentelor relevante până la termenul limită, aceștia își pot deschide drumul către o carieră de succes în acest domeniu vital.

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus