BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Agricultorii care au lucrat în cooperative ar putea primi pensii mai mari

21 sept. 2016

Propunerea de modificare a legii a primit aviz pozitiv. Pensiile ar putea crește de la 350 la 500 de lei

Foștii membri ai cooperativelor agricole ar putea beneficia de pensii majorate la 500 de lei prin acordarea de indemnizații sociale. Propunerea de modificare a legii privind sistemul de pensii publice, nr. 263/2010 a primit aviz pozitiv la comisia de muncă din Senat.


Inițiatorii propunerii de modificare susțin că proiectul le este foarte necesar pensionarilor care sunt nevoiți să se descurce cu pensii de doar 350 de lei, în ciuda opoziției guvernului. Acesta susține că propunerea îi discriminează pe ceilalți pensionari.


”500 de lei oricum este insuficient, dar anticipez corul din Ministerul de Finanțe care ne va spune că nu sunt bani. Aș prefera să nu mai auzim încă o dată că nu se poate Guvernul trebuie să caute soluții pentru acești români care au lucrat în agricultură și au contribuit de-a lungul vieții lor la construcția acestei țări”, spune unul dintre cei care au inițiat propunerea de modificare a legii pensiilor. Propunerea va fi discutată și în plenul Senatului, unde va intra la vot, apoi la Camera Deputaților, care este for decizional.

Mergi sus