BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Peste 400.000 de fermieri se vor regăsi pe lista primei tranșe de plată a avansului din subvenții

25 sept. 2019

Cât de mare poate fi avansul din subvenții în 2019

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a început deja procesarea cererilor de plată a avansului din subvenții pentru fermierii care au depus cererea unică. Nu mai puțin de 412.000 de fermieri vor primi banii pentru avans în prima tranșă de plată. Cifra fermierilor propuși pentru autorizarea la plată în prima zi ar putea fi de două ori mai mare față de anul trecut, când doar puțin peste 100.000 de fermieri au primit banii în prima zi de plată a subvențiilor, conform Agrointeligența .

Directorul APIA, Adrian Pintea, e hotărât să depășească recordul agenției. Vrea ca în prima zi să fie autorizați la plată cel puțin 200.000 de fermieri. Și ministrul agriculturii, Petre Daea, afirmă că avansul din subvenții va începe să fie plătit de pe 16 octombrie.

Fermierii care au suprafețe cuprinse între unul și 10 hectare vor avea prioritate la plată. Fermierii cu suprafețe mai mari de 10 hectare vor intra în etapa a doua. Toate plățile aferente avansului trebuie făcute până la data de 30 noiembrie. Plata integrală a subvenției va începe să fie făcută de la 1 decembrie.

Plățile în avans pot atinge chiar și 70 de procente din subvenție, în cazul plăților directe, sau 85%, în cazul plăților compensatorii aferente anumitor scheme de sprijin. Aprobarea pentru a acorda avansul maxim în Campania 2019 a fost primită vineri, de la Comisia Europeană.

Avansul pentru sectorul vegetal este valabil în cazul a patru scheme de plată: plata redistributivă, schema de plată unică pe suprafață, plata pentru tinerii fermieri și plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu. Fermierii vor primii banii la cursurile valutare stabilite de BCE.

APIA dă startul unei noi sesiuni pentru depunerea cererilor de sprijin

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a deschis în 16 septembrie a patra sesiune pentru depunerea cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite, conform submăsurii 8.1 din PNDR.

Cererile pot fi depuse la orice centru APIA, dar nu înainte ca proiectul să fie avizat de Garda Forestieră. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este data de 13 decembrie. Informații suplimentare, precum și lista pașilor sau documentelor necesare sunt disponibile în Ghidul Solicitantului aferent acestei scheme.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus