Oficialul MADR îndeamnă fermierii să-și verifice conturile

Avansul APIA a intrat din 6 noiembrie

Fermierii se bucură mai repede de banii pentru plata avansului APIA. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea a anunțat în cadrul emisiuneii AgroStrategia, de la TVR, că plățile au început încă din data de 6 noiembrie, conform agrointel . Pintea a menționat că, de la acea dată, banii vor fi virați zilnic, datorită eficientizării proceselor de autorizare.

Reprezentantul MADR a dezvăluit pentru prima dată în cadrul emisiunii AgroStrategia că, începând cu data de 6 noiembrie, procesul de acordare a plăților pentru avansul din subvenții s-a accelerat, iar fermierii vor primi sume zilnice în conturile lor.

Adrian Pintea a detaliat că, începând cu data de 1 noiembrie, au fost stabilite înțelegeri cu Ministerul Finanțelor, iar toate aspectele au fost reglementate. Un miliard de euro, deja asigurat de Guvernul României prin bugetul Ministerului Agriculturii pentru plățile în avans, este disponibil.

Până la data de 30, fermierii vor avea banii în conturi din bugetul de 1 miliard de euro

Adrian Pintea, Secretar de Stat, a asigurat că până la data de 30 noiembrie, când se finalizează perioada de plăți în avans, fermierii vor primi o tranșă inițială de 1 miliard de euro. El a explicat că obiectivul stabilit pentru APIA este să acorde, și în acest an, suma de 1 miliard de euro fermierilor în decursul unei luni și jumătate, în perioada de avans, respectiv între 16 octombrie și 30 noiembrie. La data de 30 noiembrie, se încheie plata avansului, iar începând cu 2 decembrie, se inițiază procesul de plată finală.

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Mergi sus