Urmează ploi. Se schimbă iar vremea și vine frigul

Ce spune prognoza ANM

Meteorologii vin cu o veste bună pentru fermieri. Se anunță ploi, chiar de săptămâna aceasta. Iar culturile chiar aveau nevoie de apă!

În Banat, intervalul 15-28 aprilie va debuta cu vreme foarte caldă. Se va răci începând din 17 aprilie, iar temperaturile vor scădea chiar și spre 13 grade la final de săptămână. Spre finalul lunii se va încălzi treptat, iar maximele vor ajunge la 20 de grade. Va ploua local, însemnat cantitativ, pe 17, 18 și posibil după 21 aprilie.

Prognoza arată aproape identic și pentru Crișana. Vremea se va răci accentuat în 17 și 18 aprilie, apoi se va încălzi treptat și va ploua în același interval.

În Transilvania vor fi ploi însemnate cantitativ în intervalul 17-19 aprilie. Probabilitatea de ploi se menține ridicată și după această dată. Maximele vor fi de 10-13 grade spre finalul acestei săptămâni, urmând să crească ușor, până la 18-19 grade.

În Maramureș, media din aceste zile va fi de 28 de grade. Se va răci apoi pe 17-19 aprilie, când va ploua mult, iar temperaturile nu vor trece de 13-15 grade. Spre finalul lunii se mai încălzește ușor, iar maximele vor atinge 17-18 grade.

În Moldova, răcirea va fi mai accentuată în partea de nord, după data de 17 aprilie, unde maximele vor scădea la 12-13 grade, pentru ca apoi să se ajungă la medii de 20 de grade spre finalul lunii. Vor fi ploi însemnate cantitativ pe 17 și 18 aprilie.

În Dobrogea se va răci după 17 aprilie, cu maxime care nu vor mai trece de 15 grade. Spre final de lună, temperaturile vor urca până spre normalul perioadei, cu maxime între 16-18 grade și minime de 6-8 grade. Va ploua în perioada 18-22 aprilie, posibil cantități însemnate.

În Muntenia vremea se menține caldă, iar temperaturile trec de 30 de grade. Răcirea înmcepe pe 17 și va fi accentuată pe 18 aprilie, cu maxime de 15-16 grade. Se va încălzi treptat în a doua săptămână a intervalului, iar media maximelor va ajunge la 20-22 de grade. Va ploua începând din noaptea de marți spre miercuri (16-17 aprilie), până în dimineața zilei de 18 aprilie, local însemnat cantitativ.

În Oltenia va fi la fel de cald până spre 17 aprilie, când maximele vor scădea spre 15-16 grade, de la 30-32, iar minimele vor atinge chiar și 4-5 grade în perioade 19-23 aprilie. Va ploua în intervalul 16-18 aprilie. E posibil să plouă și pe 21-22 aprilie, mai spun meteorologii.

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus