BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Prețul grâului este din nou în creștere

19 iul. 2018

Cu cât se tranzacționează tona de grâu și care sunt cauzele scumpirilor

Vești bine pentru fermieri. Cotațiile bursiere pentru grâu au crescut pentru a doua zi consecutiv. Majorarea s-a înregistrat la bursa din Chicago, unde contractele futures au înregistrat creșteri de 1%. Vârful tranzacției a fost de 5,05$/bushel.

Analiștii pun această creștere pe seama valului de căldură din Europa și a faptului că vechiul continent nu are o recoltă suficient de mare pentru a putea acoperi deficitul de aprovizionare rezultat în urma producției mici din Rusia. Această veste poate să stimuleze exporturile Statelor Unite și, în mod direct și tranzacțiile agricole la Chicago Board of Trade.

Prețul grâului este însă mai stabil pe piața europeană. Cotațiile MATIF au fost de 184 €/tonă, cu o creștere de doar 0,5 €/tonă față de ziua precedentă. În schimb, la bursa din Hamburg, prețul grâului panificabil a scăzut cu 1 € față de săptămâna trecută. Cel mai ridicat nivel, 188€, s-a înregistrat pentru contractele futures cu livrare în septembrie.

Țările cele mai afectate de secetă sunt și marii producători: Germania, Franța, Polonia și Ucraina, conform Agerpres. România nu a fost afectată semnificativ de vremea secetoasă, astfel că fermierii români s-ar putea bucura și ei de profituri mai mari.

Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus