BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Și fermierii de peste 40 de ani vor putea beneficia de primă de instalare

30 oct. 2019

Tinerii fermieri vor primi un sprijin substanțial mai mare

Se pune tot mai mult accent pe sprijinul la instalare a fermierilor și nu e vorba doar de cei tineri, ci și de persoanele de peste 40 de ani. Vicepreședintele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, europarlamentarul român Daniel Buda, a anunțat fermierii că subvențiile acordate românilor vor crește începând cu anul 2021 pentru a se recupera din decalajul față de agricultorii vestici și pentru a putea stimula sectoarele agricole care se confruntă cu mari provocări.

Astfel, Parlamentul European a crescut primele de instalare pentru tinerii fermieri, de la 70.000 de euro până la 100.000 de euro. Și nu doar atât. Daniel Buda anunță că în Politica Agricolă Comună s-a introdus conceptul de noi fermieri și pentru cei care au ai mult de 40 de ani, astfel încât și aceștia să poată beneficia de alocarea financiară. ”Astfel, România își poate consolida rolul de stat membru furnizor de alimente și nu de importator”, a anunțat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Noțiunea de noi fermieri fusese propusă de europarlamentarul român la începutul anului, pentru a putea defini un sprijin pentru orice persoană care vrea să investească în agricultură. În actuala formulă a PAC, persoanele care au trecut de 40 de ani nu pot beneficia de un astfel de sprijin, în condițiile în care, cel puțin în România, forța de muncă are un mare deficit.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus