Programul Tomata va fi prelungit

Care sunt condițiile anunțate de MADR

Ministrul Agriculturii a anunțat prelungirea programului Tomata. Prin intermediul acestuia, fermierii vor putea beneficia de un sprijin de până la 4.000 de euro pentru producțiile valorificate.

Anunțul a fost făcut de ministrul Chesnoiu, în cadrul unei vizite la legumicultorii din localitatea Olari, județul Prahova. ”Am venit la acești legumicultori înscriși în programul ”Tomata”, vedem ce recolte extraordinare au. Și oamenii pe bună dreptate solicită, pentru că este un an atipic cu condiții climatice deosebite, prelungirea programului. Încă analizăm să vedem ce posibilități avem de ales pentru a ne adapta și noi programele în funcție de nevoile lor pentru că până la urmă acesta este rolul statului: să fie permanent în legătură cu fermierii.

Am luat deja decizia la Ministerul Agriculturii ca de anul viitor programul de susținere a legumicultorilor să fie unul bazat mai mult pe investiții, pe ceea ce ei au nevoie astfel încât să devină productivi. Chiar acum discutam cu fermierul pe care l-am vizitat, că principala problemă cu care s-a confruntat în trecut și care l-a făcut să-și reducă suprafața de solarii în care cultivă tomate sau alte tipuri de legume este forța de muncă”, a spus Chesnoiu, conform Agrointel .

MADR a alocat un buget de 225 de milioane de lei pentru acest program în 2022. Fermierii vor putea primi cei 4000 de euro conform celor două cicluri de producție, astfel:

  • 3000€/beneficiar pentru producția valorificată între 1 martie – 10 iunie
  • 1000€/beneficiar pentru producția valorificată între 15 octombrie – 9 decembrie

Culturi similare

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Conținut exclusiv pentru femierii înregistrați

Fă-ți cont pe site-ul BASF Agro și vei putea accesa conținutul premium, accesibil doar fermierilor înregistrați

Intră în secțiunea Premium

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus