BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

România a produs anul acesta mai puține cereale decât în 2018

30 oct. 2019

Cum arată cifrele pentru celelalte culturi

Producția de cereale românești a fost mai redusă anul acesta față de 2018. În România s-au recoltat cu puțin peste 10 milioane de tone de grâu, de pe o suprafață de aproximativ 2,1 milioane de hectare. Totuși, scăderea față de anul trecut este mică, de doar 80.000 de tone, în condițiile unui an dificil, cu secetă severă. Statisticile se pot totuși schimba, deoarece raportul Euroactiv este bazat pe datele preliminare. Statisticile finale se vor realiza după ce se vor depune formularele Agri2 B la direcțiile județene de statistică.

Și datele preliminare oferite de Ministerul Agriculturii sunt asemănătoare. Oficialii estimează o producție de grâu, secară și triticale de 10.427.706 tone, cu 138.000 de tone mai puțin față de anul trecut. Comparativ cu 2018 a crescut suprafața totală cultivată, dar a scăzut randamentul.

La orzoaică, rezultatele au fost asemănătoare cu cea din 2018, producția medie fiind de peste 5 de tone la hectar. Producția totală este însă mai mare, având în vedere că și suprafața cultivată a crescut. O altă creștere însemnată este cea înregistrată la cultura de mazăre, unde producția medie este cu peste 60% mai mare față de 2018, de la 1439 kg/ha la 2340 kg/ha.

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus