BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Subvenții APIA: când vor primi fermierii banii pentru cererile unice

1 oct. 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a stabilit calendarul de plăți pentru luna următoare

APIA a finalizat calendarul cu termene obligatorii pentru plata subvențiilor aferente anului 2018. Conform autorităților, activitatea de control pentru campania 2018 urmează să fie finalizată la 1 octombrie. Autorizarea la plata în avans a cererilor unice va începe de pe 16 octombrie.

Cererile de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de determinare a calității genetice a raselor de animale pot fi depuse până la data de 26 octombrie. Cererile de rambursare a accizei la motorina folosită în agricultură se pot depune până la 31 octombrie. Ministrul agriculturii le-a promis fermierilor că subvențiile vor fi încasate încă de la primele ore ale zilei de 16 octombrie.

Agricultorii vor primi la avans 70% din plățile directe pe suprafață. Sumele aferente unui hectar variază între 116€ și 165€, în funcție de schemele de plăți. Schemele de plată pe 2018 sunt: schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru înverzire, sprijinul pentru tinerii fermieri și schema de sprijin cuplat pentru ovine și caprine.

Fermierii vor primi și 85% din plățile compensatorii aferente măsurilor de dezvoltare rurală, agricultură eco, agro-mediu, respectiv pentru zonele defavorizate, a mai anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Plățile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus