BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Subvenții APIA: când vor primi fermierii banii pentru cererile unice

1 oct. 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a stabilit calendarul de plăți pentru luna următoare

APIA a finalizat calendarul cu termene obligatorii pentru plata subvențiilor aferente anului 2018. Conform autorităților, activitatea de control pentru campania 2018 urmează să fie finalizată la 1 octombrie. Autorizarea la plata în avans a cererilor unice va începe de pe 16 octombrie.

Cererile de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de determinare a calității genetice a raselor de animale pot fi depuse până la data de 26 octombrie. Cererile de rambursare a accizei la motorina folosită în agricultură se pot depune până la 31 octombrie. Ministrul agriculturii le-a promis fermierilor că subvențiile vor fi încasate încă de la primele ore ale zilei de 16 octombrie.

Agricultorii vor primi la avans 70% din plățile directe pe suprafață. Sumele aferente unui hectar variază între 116€ și 165€, în funcție de schemele de plăți. Schemele de plată pe 2018 sunt: schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru înverzire, sprijinul pentru tinerii fermieri și schema de sprijin cuplat pentru ovine și caprine.

Fermierii vor primi și 85% din plățile compensatorii aferente măsurilor de dezvoltare rurală, agricultură eco, agro-mediu, respectiv pentru zonele defavorizate, a mai anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Plățile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus