BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

În curând, tinerii fermieri vor putea accesa din nou fondurile europene dedicate lor

20 iul. 2018

AFIR va accepta în perioada următoare depunerea dosarelor pentru submăsurile 6.1 și 6.3. Ce sume se pot accesa

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că va deschide luna aceasta sesiunile de depunere a dosarelor pentru două dintre cele mai populare submăsuri pentru fondurile europene. Este vorba despre submăsurile 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Pentru aceste două submăsuri sunt alocate peste 62 de milioane de euro.

Cea mai mare parte a fondurilor este alocată pentru submăsura 6.3. Fermele mici vor putea folosi 51,5 milioane de euro pentru dezvoltare, în timp ce fermierii tineri vor putea accesa 11 milioane de euro sub formă de sprijin pentru instalare. Dosarele se vor putea depune în lunile iulie și august.

Ce alte fonduri europene se pot accesa

AFIR a mai anunțat că va permite în perioada imediat următoare depunerea dosarelor și pentru alte tipuri de fonduri europene. Concret, se vor deschide sesiunile de depunere pentru:

  • Submăsura 6.4 „Investitii in dezvoltarea de activitati neagricole”, cu o alocare de 2,99 milioane de euro,
  • Submăsura 1.2 „Sprijin pentru activitati demonstrative si de informare”, cu alocare de 13,4 milioane de euro
  • Submăsura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate”, pentru care sunt alocați 6,1 milioane de euro.

Valoarea totală a celor 14 măsuri puse la dispoziția fermierilor de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este de peste 9,3 miliarde de euro. Fondurile nerambursabile se acordă de la Uniunea Europeană și guvernul României prin PNDR 2014 – 2020.

AFIR a primit solicitări de finanțare de peste 7,2 miliarde de euro. Până acum, agenția a încheiat peste 49.000 de contracte financiare, pentru care a alocat 3,85 de miliarde de euro. În total, au fost efectuate plăți de 3,32 miliarde de euro până acum, reprezentând un grad de absorbție de peste 36% din totalul fondurilor puse la dispoziție de Comisia Europeană prin FEADR.

Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus