Cum va fi vremea până la finalul anului

Vezi prognoza emisă de ANM

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Va fi mai cald decât normalul perioadei, cu puține ploi.

În Muntenia, vremea va fi apropiată de intervalele normale pentru început, cu maxime între 2-6°C și minime ce vor atinge -6°C. Se va încălzi apoi. În perioada Crăciunului, temperaturile vor atinge 13°C pe timpul zilei. Este posibil ca în ultima săptămână din an să apară și precipitații slabe.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit și în Moldova, cu maxime de până la 12°C pe 24 și 25 decembrie. Ulterior, vremea se va răci. Este posibil ca după 23 decembrie să apară și precipitații slabe, trecătoare.

În Maramureș, vremea se va încălzi treptat până la Crăciun, cu maxime între 2-10°C, pentru ca apoi să intre într-un proces de răcire. Minimele vor scădea până la -4°C în ultima săptămână din an și va crește ușor probabilitatea de precipitații pe arii restrânse.

În Transilvania, vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoza, cu maxime în intervalul 0-8°C. La fel ca în celelalte regiuni, temperaturile vor începe să scadă treptat în a doua săptămână a intervalului de prognoză. În depresiuni, temperaturile este posibil să scadă până la limita gerului. Nu vor fi precipitații până pe 24 decembrie, dar condițiile se pot schimba pe alocuri după această dată.

În Dobrogea, temperaturile minime vor oscila între -5 și -2°C, ia maximele între 2-4°C în primul interval de prognoză. În rest, temperaturile se vor menține în general peste limitele climatologice normale. Cel mai cald va fi de Crăciun, când se vor atinge 10-12°C. Vremea va începe să se răcească spre finalul intervalului. Tot atunci va fi mai mare și probabilitatea de precipitații slabe.

În Oltenia, maximele din prima jumătate a intervalului se vor încadra între 1-4°C, iar minimele între -8 și -4°C. În perioada Crăciunului temperaturile din timpul zilei vor atinge 9-14°C iar cele din timpul nopții între 0-4°C. Spre finalul intervalului de prognoza, vremea se va răci ușor, iar maximele nu vor mai depăși 5°C. Este posibil să se înregistreze precipitații slabe în ultima săptămână a anului.

Tehnologia XR (Xemium® + Revysol®)

Soluția BASF pentru protecția completă împotriva agenților patogeni pe întreaga perioadă de vegetație a cerealelor.

Descoperă tehnologia XR

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus