BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vezi prognoza meteo pentru intervalul 26 august – 5 septembrie

Vremea va începe să se răcească ușor-ușor în următoarele două săptămâni, chiar dacă până la final de august se vor mai înregistra temperaturi de peste 30 de grade. Răcirea va fi mai accentuată în prima săptămână a lunii septembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în intervalul 26...31 august se va răci ușor, mai ales în zona deluroasă, astfel încât valorile termice diurne, mediate regional, se vor situa între 26 și 30 de grade, iar ulterior vor continua să scadă, la medii de 25...28 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 14...16 grade în prima săptămână de prognoză și 12...14 grade în următoarea. Probabilitatea pentru instabilitate atmosferică accentuată va fi ridicată în 26 august, când vor fi posibile și cantități mai mari de apă. În restul timpului ploile se vor semnala doar izolat.

Vremea în Moldova

În Moldova, între 26 august și 5 septembrie vremea se va răci, astfel încât regimul termic, mediat pe regiune, va avea valori diurne între 22 și 24 de grade, ușor mai ridicate în 27 și 28 august, spre 26 de grade, iar nocturne între 12 și 14 grade. Vor fi condiții de ploaie pe aproape tot intervalul de prognoză, însă în 26 august instabilitatea atmosferică va fi accentuată și va determina cantități mai însemnate de apă.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, până pe 30 august vremea va fi pe arii restrânse călduroasă în partea continentală a regiunii, iar mediate la nivel regional, temperaturile maxime se vor situa 26 și 28 de grade și cele minime vor fi de 18 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere și nu va mai avea variații semnificative, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 24...25 de grade, iar ale celor nocturne de 16...17 grade. Va ploua puțin, cu excepția zilelor de 26 și 27.

Vremea în Maramureș

În Maramureș va fi vreme caldă, în care mediile maximelor vor fi de 30 de grade, dar ulterior se va răci, chiar semnificativ, astfel încât regimul termic diurn va avea variații foarte mici pe tot intervalul și se va situa, în general, între 22 și 24 de grade. Temperaturile minime vor avea valori, mediate regional, de la 14...16 grade spre 10...12 grade la finalul intervalului. Perioade cu ploi vor fi în ambele săptămâni de prognoză, dar probabilitatea de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate va fi mai ridicată în zilele de 27 și 28 august.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea se va răci treptat după 26 august, când mediile temperaturilor maxime vor coborî de la valori de 30 de grade până spre 22 de grade în data de 26 august, iar ulterior nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa în jurul a 22 de grade. Ușor mai cald se estimează a fi doar în data de 27 august, cu medii diurne de 25 de grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 12 și 14 grade în intervalul 23...26 august, apoi vor suferi o scădere, astfel încât între 27 august și 5 septembrie vor avea valori de 10...12 grade. Perioade cu ploi vor fi în cea mai mare parte a intervalului, dar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 26 - 27 august când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Banat

În Banat, vremea vremea se va răci semnificativ la valori medii între 24 și 26 de grade, ce se vor menține pe aproape tot intervalul de prognoză. Ușor mai cald va fi în datele de 27 august și 1 septembrie, cu valori diurne în medie de până la 26...28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, cu medii de 16...18 grade la început, ce vor coborî spre 12...14 grade în 26 august și ulterior nu vor mai avea variații semnificative. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce vor determina și cantități mai însemnate de apă, cu o probabilitate mai ridicată în intervalul de 26 - 28 august și în zilele de 3 și 4 septembrie.

Vremea în Crișana

În Crișana vremea se va răci brusc și semnificativ din ziua imediat următoare, astfel că regimul termic diurn mediat regional va fi de 22...26 de grade până la finalul intervalului. Și valorile nocturne vor marca o scădere, cu minime ce se vor situa, în medie, între 12 și 14 grade, iar valori mai ridicate, în jurul a 16 grade, vor fi doar la debut. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar probabilitatea de manifestare a acesteia va fi mai ridicată în zilele de 27 și 28 august când vor fi posibile și cantități mai însemnate, iar averse slabe se mai pot semnala și în intervalul 2...5 septembrie.

Prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri. Vezi temperatura din aer și sol, precipitații, vânt, umiditate și alti indicatori meteo.

Harta meteo

Hărțile noastre meteo detaliate cu estimări pentru temperatură maximă și minimă, precipitații și ploi, temperatura solului și vânt.

Alege inteligent și dă startul unei culturi de succes

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru rapița convențională sau Clearfield. Vei găsi în oferta noastră atât hibrizii de rapiță InVigor, cât și cele mai bune produse de protecție de la BASF.

Vezi ofertele

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Află prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri.

Informații detaliate aici

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus