Cum va fi vremea în luna iunie

Vezi prognoza ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 30 mai – 27 iunie. Va fi o primă lună de vară cu temperaturi medii mai ridicate decât normalul și ploi puține în toată țara, spun meteorologii. Regiunile cele mai afectate de lipsa precipitațiilor vor fi cele din sud-vest.

În prima săptămână din iunie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul țării. Abaterea termică va fi însă mai accentuată în sud și sud-est. Vor fi precipitații deficitare în toată țara, dar mai ales în sud-vest.

În cea de-a doua săptămână, va fi mai cald decât media acestui interval, în special în sud. Precipitațiile vor fi însă normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 13-20 iunie, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal. În schimb, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale, pentru toată țara.

Pentru intervalul 20-27 iunie, meteorologii anunță cantități de precipitații deficitare în sudul țării și apropiate de normal în restul regiunilor. Temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vezi prognoza meteo detaliată pentru agricultură, accesând instrumentul interactiv de la BASF.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus